Skogsfotografering



Hm, borde ta det lugnare med knät än vad jag gör. Kanske inte det bästa att gå i skogen med ett trasigt knä utan något stöd. Jaja, smällar man får ta nr man vill göra något man tycker om. Tja, ni kanske kan lista ut att jag vart ute i skogen och fotat. Dagens fotoobjekt var Camilla. Vill dra till samma ställen fast köra något speciellt tema. Väldigt fina ängar med bra bakgrunder och en del variation. Dock vet jag inte vad för tema jag vill köra. Någon som har förslag på "foto teman"? Hade ju vart helt awesome om någon hade något förslag till mig. Jag har några ideer, dock tror jag inte alla är genomförbara på ett bra tag och vissa måste jag vänta tills mitt knä är bra. Tänker heller inte avslöja några av mina ideer ännu.


Grattis till skithunden!


Idag fyller skithunden 1 år. Stora tjejen nu! Men hon är nog galnare nu än då. Haha.


Blö. Fick precis veta att läkaren som jag egentligen skulle träffat i Fredags ska ringa upp mig under dagen. Det är ju skit bra. Men jag hatar ju att prata i telefon med folk jag inte känner väl. Men förhoppningsvis kanske dethnder saker lite fortare då. Vi ska även ligga på röntgen och säga att jag kan när som så jag kanske får en återbesöks tid samma dag. Hur bra hade inte det vart? Jaja, så länge det inte tar ett par år innan jag är bra i knät så.


Hade tänkt ringa sjukgymnasten nu med. Men kan ju vara bra att vänta tills jag pratat med läkaren. Lär väl hinna på panik innan dess. Haha.

29 Maj

Mådde skit igår eftersom jag missade ta min medicin. Yay. Mår skit idag med, men trodde det skulle vara värre. Aja, smällar man får ta typ. Var vaken cirka 7 timmar igår bara, hade knappt sovit natten till fredagen och gick upp tidigt då med. Sedan utgång som förövrigt var helt okej. Men ja, jag lever i alla fall.

Har även kommit fram till att ringa till Mölndal och gnälla imorgon, eller pappa gör nog det åt mig, haha. Jag har sagt det förut, ibland kan man verkligen undra hur vissa läkare kan bli läkare. Att göra en bedömning utifrån att lyfta och böja på knät är ofattbart inkompetent. Är det inte bättre för dom att göra det ordentligt med en gång? Men, men.

Det värsta med knät är inte att ha ont och knappt kunna gå. Det värsta är att jag inte kan ta hand om mina hästar, dom som betyder allt för mig.

På tal om hästar så har vi särat på hästarna igen. Blir lugnast för alla, och plutten slipper springa som en galning för att han blir jagad och biten. Han har massa små sår och revor, varav alla är på samma sida. Hm, jag har en konstig häst.


Idiotisk sjukvård?

Som att jag hade rätt om operation eller? Nej, knappast, men däremot hade jag rätt om att det kommer dröja lång tid innan knät är bra. Ska göra nån såndär röntgen och de kan dröja ett par månader, inte hjälpte det heller att jag påpeka att mitt knä blivit sämre. Men hey, fick inte ens träffa den läkaren jag skulle ju. Suprice, suprice, jag får hoppa på kryckor hela sommaren och hoppas på att om det inte självläker att jag får opereras, tja, till hösten om inte till vintern. Gah, jäkla sjukvård. Dom skiter i hur folk mår och hur ont dom har, allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Kanske borde söka mig till en privat läkare, där vill dom i alla fall behålla sina patienter och är väldigt mycket duktigare. Läkaren idag kände ju knappt på knät och sa att jag får vänta på röntgen trots att jag hoppat runt i 2 månader och skrek för att jag hade så ont.

Och, ja, jag gillar inte att jag skriver ut så mycket personligt på bloggen, men nu är jag lite sur på sjukvården. Jävla idiot system. Dessutom borde politikerna ta tag i det här med sjukvården och verkligen gå igenom hur allting funkar och försöka förbättra. En bra början hade ju vart att anställa fler läkare så köerna kortas enormt.

Btw så ska jag ut med bästa Camilla i kväll. Jag har inte vart ute sen öhm, Februari tror jag. Ska i alla fall bli skitkul även om det blir en lugn kväll med mina kryckor. Se om jag hittar några bra handskar/vantar att ha på händerna, får ju för fan nästan skav av kryckorna. Blåsor nästa?

Nedräkning


2 dagar kvar nu! Det känns verkligen inte bra att räkna ner dagar inför ett läkarbesök. Men, tja, sen är jag ju inte som alla andra som har massa annat roligt för sig. Igår låste sig ju knäfan hos sjukgymnasten igen, tröttsamt nu. Men kunde knappt gå efter det alls på knät, sådär kul att behöva ha skenan i stallet när jag var social. Men, men. Lite bättre idag, men jävligt ont ändå. Imorgon lär det väl bli mycket sämre igen eftersom ja ska på sjukgymnastik igen. Kanske vore bra om jag har lika ont i övermorgon? Haha.

Hade tänkt rida plutten idag trots blåsten, men icke, han hade tappat ena framskon. Hoppas hovslagaren har tid snart. Hade ju kunnat rida Cayenne, men hon är ju rena nervvraket när det blåser såhär mycket ute. Kommer väl knappast kunna rida henne imorgon heller med tanke på att knät lär vara värre. Jaja, återstår att se bara.

Dessa förbaskade skador


En av mina snyggingar!

Sitter och glor på tv. Min rygg gör fortfarande ont, men den är mycket bättre. Tror det var en låsning som gick upp i Lördags några timmar efter jag hade ridit så jag har vart extremt öm sedan dess. Så jag ska ta det lugnt tills ryggen känns bättre. För känner jag min rygg rätt så har den väldigt lätt för att låsa sig tätt efter åt om jag inte tar det lugnt.

Är det normalt att räkna ner dagarna inför ett läkarbesök förresten? Tror inte det, men precis vad jag gör. Om fyra dagara får jag veta mer om mitt knä, om läkaren ser någon förbättring och om jag behöver operera. Hoppas fan inte jag behöver vänta länge på det. Jag har räknat ut att jag måste skjuta upp mina planer om plugg till 2013 för jag kommer inte hinna med 6 månaders jobb om jag måste operera. Så, det blir till att jobba längre när knät är bra såklart.

Hoppsläpp av hästarna



Otto, Cayenne, Draken och Tizar på bilden.
Coco står och äter någonstans med sin munkorg och Madonna försöker troligen det med.

Sitter och redigerar bilder från dagens hopsläpp av hästarna. Tanken är nu att de ska gå ute på dagarna och komma in på nätterna. Om en vecka beroende på vädret så ska de börja gå ute på dagarna. Själva ihopsläppet gick bra. Men efter några timmar blev min lilla Drake ensam. Stackarn fattade inte vad som hände när ledarhästen i andra stallet komm och ville göra upp med honom så lillen sprang därifrån. Men till en början ville Draken bara leka och bara stannade och kolla på den andra när han kom med öronen slickade bakåt. Tror lilla Tizar (den andra valacken) kände sig lite hotad och osäker på sin plats, med tanke på att han är ändå så pass gammal och ganska liten. Ja, jag trodde verkligen att Draken skulle säga i från. Men jag tror inte han fattade vad han skulle göra riktigt. Tacka fan för Cayenne som är som en mamma och säger till Tizar att det räcker och verkligen försöker försvara Draken när inte han förstår hur. Cayenne ä ju ledarstot och Tizar har inte så mycket att sätta emot henne för hon säger ifrån. Underbara, underbara Cayenne <3

När vi skulle ta in hästarna blev jag riktigt rädd. Hästarna började raca som in i hel-vete och ja, Draken var den som blev mest jagad. Det är nog första gången jag har sett en häst så rädd dom han var. Han stod och skaka och andades jättehäftigt. Och nej, det var inte för att han hade sprungit massa eller för att han var blöt. Fast det blöta kan ha bidragit till skakningarna. Sedan hjälpte det inte heller att han blev sist kvar i hagen. Men det var knappt att jag fick ta honom i hagen för han hoppade för minsta rörelse från mig. Men jag fick tag i honom. Min puls var på 1000 och hjärtat satt i halsen kändes det som. Inte för att jag var rädd för att något skulle hända mig, utan för att jag var rädd för hans skull ända från att dom började springa. Jag började nästan gråta för att jag såg hur otroligt rädd han var, för hur orolig jag var över att det hänt honom något. Var ju halt plus att Tizar sparkat och bitit honom. Som tur var var det ju inget mer än ett litet sår vad jag kunde se. Tror nog däremot Tizar är mer öm när han jagade Draken som slutade med en liten spark och glidning några meter när han halkade i svängen, eller efter att ena benet gled under Draken.

Om det inte lugnat sig om några dagar så får vi dela på hästarna igen. Men jag hoppas verkligen att Tizar ger sig över natten typ. Jag kommer ju flytta ut utanför hagen imorgon för att se så att min bebis inte blir skadad. För min Drake är en gigantisk bebis som inte tror att något ont finns utan bara gott. Han är en häst med gigantiskt hjärta och vill inte någon något ont. Min lilla bebbe <3


Snygg hästar

Förut när jag var ute i stallet för att ge hästarna sin kvällmat fick jag mig ett ryck. Ja, ovanligt att jag får olika ryck. Denna gången fick jag för mig att klippa Draken. Men klippte Cayenne i stället! Haha: Wtf lix? Jaja, Cayenne blev jättesöt i alla fall. Även om jag föredrar ryckta manar, men det hatar Cayenne så. När jag var klar med henne så stod jag och tvekade ett bra tag innan jag bestämde mig för att klippa Drakens man med. Den var fruktansvärt lång, så typ halva åkte av. Stackarn blir ju så lätt uttråkad så det blev lite svårt att finputsa och jämna till den när jag vart nåtsåntdär klar med den. Men åh så snygg han blev med. Kanske borde tat bilder på det? Äh, imorgon släpps dom ihop och då jävlar ska jag stå mitt i hagen med kameran i högsta hugg. Eller kanske inte mitt i för då  blir i alla fall Draken väldigt förvirrad.

Hahaha. Förresten, Draken var så extermt söt förut. Jag stod utanför hans box och klappa lite på honom. Han brukar ju älska när man kittlar honom på mulen, lika så idag. Men idag tog han tag i mina fingrar mellan läpparna och stod och smacka. Var verkligen hur gulligt som helst. Båda hästarna har ju också vart kelgrisar idag när dom ståt inne hela dagen med undantag för ridtur i paddocken.

Min rygg är också bättre efter massa vila. Även om den fortfarande gör fruktansvärt ont, men inte lika ont. Tur att jag inte ska rida imorgon i alla fall.

Ryggfan!

Bjuder på en ful cam bild ^^


Vaknade med ont i ryggen idag. Har haft lite små ont i ena höften eftersom jag snebelastar när jag går. Red Draken i paddocken i hopp om att ryggen kanske skulle kännas bättre. Vilken den gjorde tills Draken ökade traven rejält i stället för att fatta galopp. Det såklart resulterade i att ryggen blev värre. Envis som jag är satt jag på hästryggen och arbetade honom efter det med tårarna rinnande i ansiktet. Kan ju säga att det var ingen bra ide. Slutade med att jag halvt låg på Drakens rygg och nästan skrek av smärta. Dessutom var jag ju tvungen att rida honom idag då hästarna blev avmaskade igår och får stå inne hela dagen idag.

Är i alla fall ensam hemma hela kvällen för pappa är på kusinträff nånstans i närheten av Falköping. Var i alla fall tvungen att ta mig till affären förut. Jag rekomenderar inte att köra moppe över gupp om du har ont i ryggen.

Drömm vidare!


Att jag ens kollar på hästjobb när det är en omöjlighet på flera månader för mig. Självklart hittar jag ju perfekta jobb och sådana jag verkligen skulle vilja ha. Man kan ju bara hoppas på att samma erbjudanden finns när jag är bra i knät. Varför ska jag ens kolla? Jo, jag gör det för skojs skull. Men nu bli jag bara förbannad på att jag lyckats skada mig när allt började ordana upp sig och jag hade kommit igång igen. Gah, så irriterande. Bara en vecka kvar och sedan kanske inte så lång tid kvar.

Hoppas verkligen jag blir bra så jag slipper skjuta upp mina planer ett helt år. Vad skönt det hade vart om det sker ett mirakel och mitt knä blir bra om en vecka. Tänk vad underbart. Men det är väl bara att drömma vidare!

19 Maj

Jag klara mig hos sjukgymnasten utan att mitt knä låste sig i dag. Men jag kan ju långt ifrån köra lika mycket som jag gjorde i början, eller tja, tills förra tisdagen. Men nu är det inte långt kvar till läkaren. Jag kommer bli förvånad om dom inte föreslår operation för jag tror det är nödvändigt som jag sagt innan.

Jag hade tänkt rida Draken i paddocken idag, men jag tror jag skrittar ut en stund i stället. Mitt knä gör så jävla ont så. Men känner att Draken inte kan stå idag och att skritta ut sliter ju mindre på knät om man säger så. Tror några i stallet ska rida ut så jag funderar på om jag ska höra om jag kan rida med dom. Men med tanke på att en av dom hästarna kaxar sig mot Draken så kanske det skiter sig. Inte för att Draken eller jag bryr oss. Men hon som ska rida den hästen kanske gör. Får se helt enkelt. Annars får jag väl rida åt motsatt håll, vilket jag tror jag kommer göra ändå. Innebär att jag antagligen kommer få rida ner till hamnen. I såna fall kanske jag testar och ser om man kan komma ner till vattnet där brevid. Hade ju vart lite mys.

I helgen funderar jag på att rida till Sillvik om det inte är för varmt, för då lär det väl vara massa folk. Kanske borde ta det på en vardag nästa vecka, eller kanske idag. Hade vart kul att se om Draken vill gå i vattnet lix. Haha, han kommer skita ner hela Sillvik. För ibland tror jag han skiter för att jävlas med mig, bara för att jag inte kan hoppa upp på honom från marken. Vilket i för sig inte är så konstigt.

God morgon

Red Draken igår i paddocken. Gick väl hyfsat för att vara första gången på ett två delat bett. Jäklar vad stumt och tungt det blev. Föredrar helt klart det tredelade där han blir super lätt och jag behöver knappt ta i honom. Märkte även att mina händer blev betydligt mycket sämre med betet igår. Men när hästen är svår att jobba så sänker jag och vrider jag automatiskt på händern. Nu har jag i alla fall upptäckt varför mina händer blir så hemska. Dessutom har han fått någon konstig ide för sig, han försöker att gå skänkelvikning utan anledning på en långsida i ett varv och det efter en bra jävla stund. Hjälper inte om jag släpper ytterskänkeln helt och använder bara inner skänkeln och tyglarna för att få ut honom igen, men det är näst intill omöjligt. Testade med ett spö i handen och då gick det mycket bättre. Plutten har nog börjat testa mig lite igen. Tur att han gör det på ett snällt sätt.

Måste säga att det är väldigt svårt att skriva med en katt som ligger halvägs över tangentbordet på min hand.
Sitter och väntar på att mamma ska komma hit med. Var ett tag sen vi träffades och nu har hon skaffat sig en bil igen så det är perfa att hon kommer hit så kan vi käka frukost och tjöta innan hon kör mig till sjukgymnasten. Haha, nä, det var faktiskt hon som erbjöd sig. Hm, jag kanske borde torka håret och fixa det innan hon kommer.


Lite action i stallet

Tjo.

Jag har mer och mer känt att jag inte har något liv längre. Blir väl så när man går skadad och alla ens planer skjuts upp ett år. Eller det blir i alla fall ett år om jag behöver genomgå en operation av knät vilket jag tror. Tur i alla fall att jag orkar rida lite lugnt på Draken, även om han är lite knäpp ibland.

Igår hade vi i alla fall lite action ute i hagen. Hästarna släpps på grönt ett par timmar om dagen, den hagen ligger brevid den vanliga hagen de gå i nu. I alla fall, alla utan Draken sprang ner för att springa in till rätt hage så, dom sprang i flock med Draken på fel sida staketet. När han fattade det så tog han ett skutt över in  i rätt hage. Tydligen hade det nätan vart från stillastående, och tja, staketet är väl ca 120 cm högt.

Några timmar senare när jag stod och var social i andra stallet såg jag Cayenne komma i full fart rakt igenom grinden och plankor och tråd flög. För man ser nästan grinden från andra stallet. I alla fall, vi i full vart dit bort och pappa kom utrusandes. När pappa skulle ta Draken som stressat upp sig massor sprang han rakt igenom staketet. Dumma häst. Ja, han fastnade i alla fall och hästarna var halvt galna. Gissar att det var blåsten som jävlades med hästarna lite. Det blev inte mer skador än ett sår på Cayenne. Kan vart det som utlöste hennes panik eftersom såret är under ena booten hon har på framhoven. Så jag gissar att något fastnade i hennes boots och hon fick panik för att det var något där som irriterade henne. Rena turen i alla fall att det inte blev större skador då trådar, stolpar och plankor flög.

Ni kan ju själva lista ut att alla hästar stod hos oss igår efter det och med tanke på hur jävla mycket det blåste.

16 Maj


Det blev en ridtur på Draken idag ändå. Skrittade ut bara. Jag är stolt över att jag vågade rida över ena bron med. Ända sedan jag köpte Draken har jag fasat för att rida över den. Anledningen är att det saknas plankor och bron har känts svajig och ostabil med mindre hästar än Draken. Jag har vart livrädd för att han ska fastna mellan två brädor och att bron ska gå sönder mer och jag ska få ringa 112. Men idag hade dom lagt på nya plankor och jag samlade mod till mig, håller den för en traktor lär den ju hålla för Draken och mig. Vilket den gjorde! Var ju en jävla lång backe med, typ 300 meter eller något som jag red upp för och sedan vände hem igen. Eftersom det var första gången han gick där så var han väldigt tittig vilket gör honom väldigt stum i nacken och går verkligen inte att arbeta. Men när jag hade vänt så vände hans fart och jag kunde arbeta honom utan att knappt ta i honom. Det höll även i sig hela vägen hem, vilket resulterade att jag arbetade honom i form på nästan helt långa tyglar. Anledningen till att det är nästan helt långa tyglar är ju för att ha lite kontroll om han blir rädd och försöker sticka. Man vet ju aldrig vad som händer. Åhå, underbara Drake. Imorgon får han vila i alla fall.


Andra header för idag.

Hm, en ny header igen? Jorå, den första kändes lite små rörig och inte så jag. Men nu är jag nöjd, i alla fall för idag. Kanske ska köra en ny header varje dag? Nja, tror inte det.

Seg

Fixade en ny header till bloggen i natt som ni kan se.



Hm, ingen aning om vad jag ska göra idag, Draken får stå idag för mitt knä pallar inte idag, tror jag. Kommer väl sluta med att jag rider ut. Haha. Vore bättre om han står imorgon eftersom jag har ska till badet och ha sjukgymnastik. Btw, så märkte jag att jag verkligen behöver rida för någon som kan hjälpa mig att lösa en del problem med Draken. Men det får nog vänta tills jag är bättre i knät så jag kan använda det riktigt. Vad underbart det skulle vart att träna för någon igen och känna att precis allt klickar och den där kicken efteråt. Jaja, allt sånt får väl vänta tills mitt jävla knä är bra.

The good things are not always so good


Gah. Det var verkligen inte bra för knät att rida Draken idag. Han konstlade sig en del när han skulle ur halterna och fortsatte lite efter det. Såklart skulle det påverka endast höger knä med. Suck. Jag har mina teori om varför han gjorde så, men inte något jag nämner här. Men jag måste säga att det gick bra trots hans konstlande. Jäklar vad jag önskar att han hade energin han hade idag varje dressyrpass, så mycket enklare. Dessutom har han fattat att han kan rygga med, så han vet inte vad han ska göra när han gör halt. Haha, söten. Måste berätta om hur otroligt sött han lätt när jag skrittade fram. Först frustade han för att han började slappna av, bara det att samtidigt som han fröstade började han gnägga sådär gulligt som han gör ibland. Älsklingen <3

15 Maj

Det är omval i Göteborg idag och jag kan ju rösta. Vid det riktiga valet röstade jag ju inte för att det var dagen innan jag opererade magen, vilket innebär att jag var på akuten hela dagen. Fick skit för att jag inte röstade. Men hey, kunde ju inte röra mig. Jag är denna gången i valet och kvalet om jag ska rösta denna gången. Jag vet att jag borde göra det. Men jag orkar verkligen inte hoppa på kryckor med en skena på benet och folk ska fråga gång på gång vad som hänt, för jag lär definitivt träffa någon som jag eller pappa känner. Dessutom kommer det bara va krångligt att bära papper med kryckorna i händerna. Men samtidigt är det viktigt. Tja, röstar jag inte kommer jag få massa skit för det. Jaja, skitsamma, det blir som det blir.

Dessutom ser det ut att vara halvstorm ute, vilket inte känns så lockande att ge sig ut i. Bajs, jag som måste rida Draken idag. Kanske blir bättre om ett par timmar. Får nöja mig med att sitta och mysa med Barney så länge.

14 Maj


Kanske borde skaffa en ny header igen eftersom mitt hår nu är rött och inte brunt längre.

Btw, så har jag nyss ridit Draken. Red ut med pappa. Måste ju hålla igång honom. Jag skiter i hur dåligt det är för knät för jag gör det för Drakens skull och inte för att jag vill. Självklart vill jag ju rida honom, men ännu hellre vill jag bli bra i mitt knä så snart som möjligt. Tja, var i alla fall genom blöt nr jag kom tillbaka. Även om regnet idag var nödvändigt och är bra så vill jag ha sol, i alla fall när jag rider.

Skulle vart till Slottskogen och träffat folk, men kände att knät gjorde för ont och det skulle bara bli jobbigt för mig med knät. Hade vart jäkla kul annars.

Back to one


Vårat internet har legat nere nästan hela dagen. Var en av sladdarna till modemet som hade åkt ur. Tror Zera är den skyldiga. Jaja, snabbt åtgärdat i alla fall.

Tanken var att jag skulle rida ut på Draken idag. Men efter dagens sjukgymnastik får han stå. Suprice, suprice, jag är tillbaka till ruta ett med knät känns det som. Hoppas verkligen två veckor går snabbt nu. För om exakt två veckor har jag varit hos ortopeden med knät. Förhoppningsvis säger dom att operation är nödvändig. Okej, nu låter det som jag vill operera det, jag lovar, jag skulle gärna slippa, men tror det blir bäst så. Förhoppningsvis behöver jag inte vänta hela sommaren på operation heller utan att det sker väldigt snart efter återbesöket. Vill ju komma igång med allt så snart som möjligt. Dessutom vill jag verkligen inte behöva hoppa på kryckor hela sommaren, räcker med två månader snart. Gah, vad jag är trött på knät nu.


12 Maj

Är på kast humör för tillfället och tror jag lär vara det resten av dagen. Men Camilla har i alla fall varit här och ridit Draken. Måste säga att båda skötte sig bättre än igår.

Bjuder på en oredigerad bild på plutten och Camilla.


New day, better thoughts

Knät känns mycket bättre än igår. Kan stödja lite på det idag trots att det gör mycket ondare än innan det låste sig och jag fick sitta på akuten igår. Som sagt, stort bakslag. Men det är väl bara att hålla ut lite mer än 2 veckor då återbesöket sker och jag förhoppningsvis får besked om att knät ska opereras, för nu vet jag att det verkligen behövs.

Camilla var i alla fall här förut och red plutten. (bilder kommer imorgon) Han gick som en giraff första halvan, men när de väl hittat varandra gick han fin fint. Han är en speciell liten pojk. Tror han var på lite bushumör idag och sedan tror jag inte när nytt folk sitter på honom och jag på marken. Naw, han är så söt och väldigt mammig av sig. Anledningen till att hon fick rida honom var ju för att han ska komma igång med traven och jag inte kan rida lätt så mycket, speciellt inte efter gårdagen. Dessutom vet jag ju att Camilla är duktig på att rida. Förresten ska hon rida honom imorgon igen. I övermorgon klarar jag förhoppningsvis av att rida honom.

10 Maj


Jaha, då var man hemma efter ett nytt besök på akuten med knät. Pja, det låste sig när jag var hos sjukgymnasten och ville inte gå upp flera timmar senare. Första läkaren på akuten såg att det var låst, precis som dom förstod på röntgen. Men andra läkaren, nej, det är ju inte låst säger han samtidigt som jag skriker av att han bryter upp låsningen i knät. Gah, sa när jag kom in att det hände hos sjukgymnasten och läkar fan ville ge mig en remiss till sjukgymnast. Ja, sedan kan vi konstatera att det verkligen inte krävs någon social kompetens eller kritiskt tänkande av sig själv för att bli läkare. Gah, han hamnade i topp 3 av sämsta och otrevligaste läkarna i alla fall. Tur att pappa var med och i frågasatte honom, såg tydligt att han fick sig en funderare i alla fall.

Förlåt, men jag är bara så förbannad, med all rätt egentligen! Dessutom ett enormt bakslag med knät. Det som gick så bra att rida båda hästarna igår. Allt började ju gå så bra så kommer det här.

9 Maj


Helt underbart väder idag, precis som igår. Ska försöka rida Draken idag igen, men det för bli om ett par timmar när det inte är lika varmt. Förhoppningsvis går det lika bra som igår, om inte bättre. Om det är någon som kollar på när jag är där uppe så kanske jag kan få hjälp att rygga med honom eftersom han inte fattar alls när man sitter på och enbart blir sur för att man drar i munnen. Men igår ryggade han ett halvt steg när jag bad honom. Tyvärr tror jag han gjorde det för att han kom ojämt med benen in i halten. Men det är alltid något. Ska även rida med stövlarna på idag för att se om jag får bättre stöd i knät. Kunde ju trots allt inte stödja på det på flera timmar efter att jag vaknat idag. Smällar man får ta när man ska hålla på med det man älskar mest och inte klarar sig utan. Jag fasar inför att jag kanske behöver operera knät och inte lär kunna rida på några veckor efter det.

Näe, funderar på att bege mig ut i stallet och fixa några lindor och vika några täcken, bara för att få komma ut lite till idag. Jag är ju mest inne hela dagarna trots det underbara vädret.

8 Maj

Underbara, underbara Draken! Har nyss ridit honom för första gången sedan jag skadade knät. Helt otroligt hur duktig han var eftersom han inte gått sedan jag pajade knät och jag ställde ändå krav på honom. Dock mår inte mitt knä bra och hackade upp sig när jag använde skänklarna. Men vad fan gör det när jag ändå kan rida utan att få skitont? Ska försöka mig påt imorgon igen och se hur det går. Tror tyvärr inte jag kommer klara att börja trava med honom än eftersom jag måste sitta ner antagligen. Camilla får komma hit om några dagar och trava med honom några dagar i rad så jag sedan kan börja så smått. Nåt varv klarar jag nog i lättridning. Maha, jag lär ju flyga av honom i början eftersom han har hyfsad luftig trav som gör honom skumpig. Gah. Smällar man får ta när man ska ha en bra häst, haha. Nej, men det är bara jag som tappat vanan och balansen, men det hittar jag nog snabbt. Förhoppningsvis.

Den nya hästen och de andra två hästarna i lilla stallet släpptes ihop idag och jag måste säga att det var väldigt lugnt. Den nya infan sig att vara lägst med en gång och gick undan, men sa ifrån när det blev för mycket för honom. Max 5 minuter med lite smågnabb, sen var det inte så mycket mer, den nya gick för sig själv. Värre lär det bli när alla släpps ihop för sommarbetet, vilket lär ske i slutet av maj.

7 Maj


Tja, ännu en skit dag. Alla gnäller på att det är varmt ute. Jag har bara öppnat ytterdörren för att släppa ut katten. Ungefär så mycket händer för mig på dagarna. Förutom de 2-3 dagar jag åker i väg för sjukgymnastik. Jag har verkligen inget liv utan mina hästar. Ja, dom som jag inte klarar av att ta hand om nu. Vad gör jag om jag behöver operera knät och vänta upp till ett år? Mja, mår skit, skit, skit!

Jag tänker inte nämna några namn nu. Men jag avskyr verkligen när folk uttrycker sig och ifrågasätter saker de inte har någon anning om. Kan bara vara en så enkel grej att någon uttrycker sig om fakta som inte ens stämmer eftersom de bara tror sig ha rätt. Eller ifrågasätter något som hänt i någon annans liv där det inte ens vet hälften om vad som hänt.  Om ni ska ifrågasätta något så läs på fakta innan. Ja, jag har säkert kört den själv och ibland är det lätt att missuppfatta fakta. Dessutom är det bra att ifrågasätta fakta men då ska man ju komma med rätt fakta.

Näe, fortsätta att glo på tv kanske? Jag tror nog det.

6 Maj

Vart ute i stallet i några timmar nu som vanligt. Kom en ny häst idag, därav att jag var ute. Naw, ganska söt faktiskt. En 11-årig valack vid namn Otto. Haha, lite fulsött namn.

Jag hade funderingar att rida både Cayenne och Draken idag, men nej, det sket sig. Ska väl kanske försöka mig på att rida någon av dom imorgon trots mitt jävla knä. Men utan ridningen och hästarna blir jag ännu mer förslappad och mår dåligt. För utan mina hästar är jag ingenting.


No time to lose?


Har verken haft tid eller ork att uppdatera här. Umgåtts massa med bästa Camilla, som även färgat mitt hår. Igår gick jag med en härlig blandning av blont, rosa och brunt i håret. Lite småsnyggt om jag ska vara ärlig. Men blev i alla fall rött! Som jag saknat det. Dock saknar jag mitt bruna igen, haha.

Maha, har vart hos läkaren med magen med och vet fortfarande inte helt hundra på vad som är fel, men har en trolig diagnos. Bajs. Ska i alla fall göra en jobbig undersökning till för att se om dom hittar felet då.

Tja, sjukgymnastiken med knät fortsätter ju. Tre veckor kvar till återbesöket för att se om det blir operation och upp till ett års rehab till. Gah, snälla säg att jag slipper. Jag kan ju skjuta upp alla mina planer om jobb och plugg, tja, alla framtidsdrömmar skjuts upp ännu längre. För både jag och min sjukgymnast tror att det kommer bli en operation, icke posetivt med upphakningar, låsningar och vikningar i detta läget. Känns fan inte bra just nu. Jaja, tur att jag inte skaffat några festivalbiljetter för det skulle bara bli jävligt jobbigt med kryckor och ett ont knä.

Åhå, vad posetivt inlägget kändes nu då. NOT.


Red or brown

 

Jag saknar mitt röda hår! Funderar på att färga det tillbaka, i alla fall ett tag, tills mitt knä är bra och jag kan börja söka häst jobb. För då verkar det mycket bättre att ha "normal" hårfärg och ingen som sticker ut så mycket. Hey, kanske borde ta mig till Shock imorgon och köpa lite och sedan tvinga Camilla att färga det imorgon när hon kommer hit. Whei, hon har by the way flyttat tillbaka till götet. Men mja, tål att funderas på ikväll. Vad tycker ni?


Helgdagar och vidare


Ända fördelen med helgdagar nu när jag är skadad är att det går massa filmer mitt på dagarna. I för sig lite trist att sitta inne hela dagarna när det är så fint väder. Men det gör jag ju ändå så.

Har haft helkonstiga drömmar de senaste tre, fyra nätterna. Tyvärr orkar jag inte berätta om dom för det skulle ta flera sidor att få till själva sammanhanget. Kan i alla fall säga att när jag vaknat har jag undrat vad fan som hände. Haha.

Back to zero and god night!

Suttit och pillat lite mer med bloggens utseende eftersom jag innan inte var helt nöjd, men nu är den mycket bättre. Fast jag vill fixa någon annan bakgrund bara, men det blir ett senare projekt för nu måste jag nog sova. Har ju trots allt suttit med designen ett par timmar. Även om det inte är så jättestora ändringar så var det ändringar som tog tid och väldigt mycket pill med koder och skit.

Förövrigt känns det som jag är tillbaka till noll med magen speciellt, men även med knät. det gick ju framåt ett tag, men nepp, inte längre tyvärr. Jaja, det är väl bara att fortsätta med sjukgymnastiken och hoppas på det bästa.

Aja, god natt!






RSS 2.0