Värsta dagen!

Nyss kommit hem från Skara kliniken. Dagen började med att Draken vägrade gå på transporten, tog en timme. Dom som skulle släppa ut hästarna kom när vi höll på så en av dom fick ta en lina och då gick det med en gång. När vi kom fram till skara och jag skulle lasta ur såg jag att han stod där....lös... Hade kontrollerat innnan vi åkte att han satt fast, även när vi stannade halvvägs. Knäppa häst.

Vi blev ju en timme försenade så vi missade precis veterinären som gick på lunch, så det var ju bara att vänta där en timme. Sedan blev det röntgen för att avgöra ingreppet. Visade sig att han hade vävnad i bihållan så dom fick lägga ett långt snitt och göra ett lock och plocka ut vävnaden.

Eftersom operationen skulle ta 1-1,5 timmar så åkte vi och käkade och gick till skara hästsport. Fick köpt ett hönät till cayenne och glödlampor fast på jula. Men jävlar vad jobbigt det var att vänta.

Tillbaka på kliniken var det bara att vänta. Tyvärr visste vi vart operationssalen låg så det va bara att glo på den dörren. När den väl öppnades låg han helt lealös på ett grönt skynke som satt fast i taket. Han kom in i en uppvakningsbox. Jag blev genast orolig att det var några problem. Speciellt när ena assistenten sprang som en yr höna fram och tillbaka, dessutom kom ju inte veterinären och sa något. Han hade ju berättat om riskerna innan så.

När han vl kom till oss sa han att läget var kritiskt och osäkert. Han hade förlorat mycket blod och en av riskerna var ju att dom kunde förblöda. Så tills han hade rest på sig så var det allvarligt läge. Min värld brakade ihop och jag var inställd på att jag hade sett honom i livet för sista gången. Kan verkligen inte besrkiva mina känslor i ett sånt läge.

När veterinären sedan kom ut en timme senare och sa att han nu stod upp så bröt jag ut i glädje tårar. Men den timmen var det värsta någonsin! Jag kunde inte sitta still, jag grät och försökte höra vad dom sa och så fort jag tyckte mig höra en häst som försökte resa sig så stannade mitt hjärta.

Fick se honom innan vi åkte och klappa honom på mulen. Innan varnade dom att det kunde vara väldigt mycket blod. Uppvakningsboxen var täckt med blod, men han hade bara från näsborren och dränet. Mitt lilla fyllesvin <3 Extremt snygg rakning av halva ansiktet och snyggt där dom snittat. Men åh, märkte trots att han var väck, att han blev mer tillfreds när han fick se mig och höra min röst. Jag är den han litar mest på.

Underbara, underbara Draken <3






RSS 2.0