Ett år med plutten!



Wha. Har haft Draken exakt ett år idag! Kommer aldrig i hela mitt liv glömma dagen jag hämtade honom, på gott och ont. Även om han knappt blivit riden så har han gjort såna framsteg. Om ytterligare ett år så ska vi gjort ännu mer framsteg och vara på väg till målet.

Skritturens resultat.

Var som sagt på alleby tidigare idag och kollade på western. Första gången jag var på western tävling.

När jag sedan kommit hem så tänkte jag att det är dags att sätta igång Draken. Red väl 10 min, men kände att han var småstressad för att dom höll på med massa ved i närheten som han fokuserade mer på. Med tanke på att han stått nu så ville jag inte ställa några krav på honom heller. Dessutom vart det mörkt ute. Men det gick i alla fall bra och jag utmanade inte ödet. Men när vi skulle ner så tyckte Draken det var tråkigt. Jag stannade honom några gånger för han låg verkligen på. Sista gången så vände han lite, så jag fortsatte för att sedan ta ner honom till stallet. Men icke, Draken blev förbannad på mig eller rädd eller vad som nu hände. Han slängde sig bakåt samtidigt som han stegrade mot mig. Inte en chans att jag kan hålla kvar honom när han blir typ 3 meter hög och slänger sig åt motsatt håll. Så resultatet är att jag knappt kan använda höger armen, för dum som jag är så ville jag ju inte släppa. Har nu ont i axeln, skulderbladet, nacken och typ hela armen.

Ska till sjukgymnasten med knät imorgon. Så, tänkte höra med honom angående skadan. Själv tror jag ju det är rejäl sträckning, eventuellt något paj. Men nu har armen börjat domna lite. Men ger det till imorgon tänkte jag. Faaaaaaaaaaaaaaaaan! Typiskt mig att skada mig eller vad?

Nä, funderar seriöst på att sova väldigt snart.

Western idag

Wha, dålig uppdatering hr ja.
Var i alla fall på kalas hos sis igår. Trevligt, trevligt. Onyttigt med massa kakor och tårta dock. Smällar man får ta. haha.

Idag ska jag till Alleby med Camilla och kolla på western tävling. Tydligen så ska hennes gamla klasskompis vara med. Kameran åker självklart med, första gången jag anvnder den vid tävling, så får väl se hur den hanterar dåligt manege ljus. Behöver nog ta med kryckorna med, men tror inte jag pallar det, dom är bara jobbiga ju, speciellt om jag ska ha med kameran.

Nä, nu får jag väl kanske fixa iordning mig så jag hinner innan Camilla kommer och hämtar mig.

Sjuk?

Mår piss och har gjort det hela dagen. Skulle vart  hos sjukgymnasten idag. Dels mådde jag dåligt i morse och hade så jäklans ont i mitt knä, så det sket sig där. Inte pallat att gå ut i stallet heller. Jaja, smällar man får ta. Imorgon måste jag må bra med för då blir det kalas hos sis.

Funderar på om jag ska rida Draken på söndag om jag mår bättre såklart. Han skulle verkligen behövas sättas igång nu. Förresten så har jag haft honom i ett år exakt på måndag. Är knappt samma häst alls längre. Jag är så stolt över honom. Trots att han inte blivit riden så jätte mycket under året så har han gjort stora framdel, såklart mest psykiskt.

Wha, nej, nu ska jag typ sova en timme, för glott på tv har jag gjort halva dagen.

Gipsad häst


Jaha, då har man vart på Åby kliniken med Cayenne igen och hon står ute i stallet med gips på hoven. Som ni kan räkna ut så var det en hovböld. Jag är så glad för det. Gick väldigt snabbt att hitta den och den verkade inte vara så stor. Men Cayenne har så känsliga hovar så det var värre än det egentligen var. Men åh vad glad jag är för att det bara var en hovböld. Hur fasen kan man vara glad för en hovböld? Jaja, efter allt vi gått igenom med den damen så är en hovböld ingenting, förutom den akuta smärtan för henne.

Märktes i alla fall att Cayenne är omtyckt där och att Cayenne trivdes med assistenterna som tagit hand om henne när hon var där i ett par veckor. Flera som skulle fram och hälsa på henne, dessutom blev Cayenne väldigt glad när någon kom fram och klappade på henne trots att hon kallade Cayenne för tant. Så skönt att se att hon inte bara kopplar det stället till hemskheter och smärta.

Hovböld eller inte?

Var på klinik med Cayenne igår. Var ganska osäker om det verkligen är en hovböld. Hon markerade över halva hoven och röntgen visade inte så tydligt som dom hade velat. Ska i alla fall tillbaka med henne imorgon eftersom dom inte hade en hovslagare där igår och inte idag heller. Hovslagaren ska kolla på övriga hovar med, med tanke på att hon har stått inne så pass länge så är hovkvaliten inte den bästa. Förhoppningsvis är det en hovböld och inget annat. Med tanke på att hon har boxvila så känns det mest troligt.

Lite komiskt var att vi fick en ny veterinr med tanke på att det var så akut ändå. Så, snart har vi väl haft alla som jobbar där. Tror i alla fall alla vet vem Cayenne är där. När vi kom dit igår så var det en assistent som sa "inte ni igen" och trodde att såret blivit sämre. Men ja, det är konstaterat, jag och Cayenne är oturs förföljda båda två.

Halt häst igen!


Jag var så glad att allt gått så bra med Cayenne. Var och kollade till henne vid halv två idag ungefär, sedan vid fem, halv sex och då var hon pigg och rörde sig utan problem i boxen. Men vid 19 tiden ungefär, när pappa var ute i hagen och tog in Draken och Coco, såg jag hur hon inte riktigt ville stödja på ena benet. Det benet utan såret, men med senskadan. Första tanken var att senskadan blivit värre. Men, nej, den tanken försvann lika snabbt. Konstaterade att det satt nedanför kotan ganska snabbt. Gick ut med henne för att se hur hon gick, inte stödja alls i svängarna. Gah, panik. Det mesta tyder väl på hovböld. Tyvärr är den ända hovslagaren jag kan tnka mig till hovbölder bortrest i ett par veckor till. Fuck. Gjorde i alla fall värmande omslag. Får gå upp tidigt och ta av och se om hon blivit sämre. Hoppas verkligen det är så enkelt som en hovböld. Dock krävs det gips och skit på henne för att det inte ska komma tillbaka. Så, lutar väl mot att vi eventuellt får ta henne till Åby imorgon igen. Så mycket som vi vart där det senaste så borde vi ha ett direkt nummer till veterinärerna, ingen dum ide om jag får säga det själv. Haha.

Draken i trotsåldern?


Kanske borde blogga lite om jag nu är tillbaka, haha.

Camilla var här och red Donna idag. Jag fick agerar ridlärare. En roll jag trivs hyfsat bra i faktiskt. Eftersom jag inte kan sitta tyst och titta när någon rider i paddocken så kan jag väl lika gärna leka ridinstruktör med. Tror att när jag väl lyckats skaffa mig en egen verksamhet kommer jag även agera ridinstruktör.

Dessutom har jag trotsat knät och borstat båda hästarna helt själv. Ska egentligen inte ta benen eftersom jag inte kan sitta på huk. Draken testade mig verkligen idag. Min pojk är i trotsåldern.

Fick även en grym ide. Får tvinga Camilla och Linnea att hjälpa till. Höhö. Nej, men hade var kul att knoppa hästarna och göra dom fina och sedan gå ut på någon än med höstiga träd i bakgrunden och fota dom och för en gångsskull vill jag vara framför kameran. Hade var en kul att ha såna bilder.

Jag och pappa pratade förut om att släppa ut Cayenne i hagen till helgen så vi äntligen kan börja fokusera på senskadan. Hade vart underbart att kunna ha henne ute i hagen igen.

I'm back for real!

Dags att börja uppdatera igen känner jag. Min blogglust har inte vart på topp. Mest för att det hänt en del med hästarna och dels för att jag haft ont.

Förra måndagen opererade jag knät. Dom hittade ju ingenting dom kunde åtgärda. Så det blir ytterligare månader med sjukgymnastik och eventuellt en till operation. Läkarna verkar inte förstå att jag har så ont så jag knappt kan göra dom övningarna mitt knä behöver för att bli bra. Dessutom är det ju samma jävla övningar jag gjort sedan jag skadade det i mars. Men, men. Kanske borde ta mig till ett annat län, typ Halland. Helt seriöst.

Torsdagen innan operationen var vi på kliniken med Draken. Kollade tänder och gick in med kamera i näsborren, visade ingenting som orsakade snoret. Han snorade ju inte alls något där. Förutom när kameran skulle ut. Veterinren fick i alla fall taget prover, som visade en infektion. Så, idag var sista dagen på behandlingen och jag är så stolt över hur duktig plutten varit.

Cayenne var på klinik i två veckor med såret. Medicin direkt i blodet och laserbehandling. Förra torsdagen fick vi ta hem henne. Min lilla älskling. Som jag hade saknat henne. Såret har gått från fint till äckligt till snart läkt nu. Åh, så skönt att slippa tänka så mycket på såret.

Vi var ju på samma klinik med Draken som Cayenne var på. Så när vi var där med Draken så gick vi mellan dom ibland. Dock var dom tvugna att ha dörrarna stängda däremellan, mest i förebyggande syfte. Förresten var Draken så stressad när vi kom ditt att svetten rann och hans puls var skyhög. Jag blev rädd på riktigt. Han är den som inte är stressad, blir han stressad så brukar det vara borta på 2 sekunder.

Dyr hästshopping!

Wah, att åka till Svensk ridsport för en grej är farligt. Jag skulle ju bara ha en förbygel till Draken som dom hade en stor. Slutade dock med lindor, schabrack, fleecetäcke och stalltäcket, dessutom var det väl bara stalltäcket som inte var Shockemöle, billigt och bra. Hrm. Farligt för mig eftersom jag gillar de mesta Shockemöle grejerna. Tänkte att jag behövde ett fleecetäcke, vände mig om och där låg ett snyggt Shockemöle, är dock lite skeptisk till den färgen på Draken. I värsta fall får jag väl byta de bara.

Vi var även på Börjes och Hööks ju. På Börjes blev det bara glansspray. På Hööks blev det ett till schabrack, har velat ha det länge nu, sen blev det en grimma, som råkade matcha schabraket, blev även en hövåg och två uppbindningkedjor.

Nu jävlar ska jag komma igång på riktigt med Draken, eller ja, efter vi vart hos veterinären med honom. Vill inte rida honom ifall det är en tand som spökar. Men imorgon kommer hovslagaren och då får jag släppa honom i paddocken innan så han blir lite trött. Inte för att jag tror han kommer göra något men bara för att vara på den säkra sidan.

Om en vecka ska jag operera knät med, känns lite dumt att sätta igång Draken och rida honom några dagar och sedan låta honom stå igen. Men hoppas på att jag bara kan skritta på honom dom värsta dagarna, annars får pappa eller Camilla rida honom. Höhö. Dock vet jag inte om jag vågar skicka upp pappa på Draken med tanke på att dom senaste gångerna jag ridit honom har han försökt sticka. Men, det kan ju även bero på någon tand. Jaja, det blir som det blir.

Ibland är världen liten!

Camilla rider ju Donna i stallet lite då och då nu för tiden, har väl vart 4 gånger nu. Men det innebär att vi ses mycket mer än vi gjort tidigare. Bättre vän får man leta efter. Eller ja, Linnea, du är på samma nivå du med. Jag är lycklig lottad att ha er som vänner!

Men i alla fall, har hängt med Camilla nästan hela dagen idag. Imorgon så ska vi till massa hästaffärer, Svensk ridsport, börjes och hööks. Nu jävlar ska jag ha en förbygel till Draken, förhoppningsvis. Tänkte även köpa täcken på hööks, eftersom dom har rabatt, 15% eller vad det nu var. Hoppas på att hitta åtminstonde ett stalltäcke till honom, har redan checkat in ett. Tänkte även kolla på hackamore till honom, med tanke på att det kan vara tänderna som spökar på honom, sedan för lite variation.

Förresten så har jag köpt ett begagnat skrittäcke för ett bra pris och väntar på att det ska komma med posten. Men ibland är världen bra liten. Visade sig att den tjejen kände igen adressen och har haft två hästar här. En av hästarna kommer jag aldrig att glömma, jag gjorde sådana framsteg med den hästen, han tog mig en bra bit på vägen och lärde mig ta fighter på hästryggen, så som vi kunde båka ibland. Men han var verkligen speciell, han var min drömhäst, han är fortfarande det, i alla fall så som jag kommer ihåg honom. Har verkligen saknat honom och glömmer aldrig när jag lastade på honom på den där jävla lastbilen. Hoppas verkligen hon vet var han finns idag, hade vart kul och veta, speciellt om han finns i närheten. Det är den första hästen som gick rakt in i hjärtat på mig och ett tag var han bara min, då ägaren flyttade upp i förväg utan hästen.






RSS 2.0