Hopp galen häst!

Wha. Cayennes senaste penicillin kur verkar ha funkat. Såret börjar se mycket bättre ut och tempen börjar bli normal. Dock pendlade den extremt mycket upp och ner under kuren, lägsta var väl 34.9 och högsta 39.5, dessutom steg den 3 grader på 3 timmar. Hm. Jaja, så länge hon blir bra nu!

Draken och Blixten är för tajta ute i hagen. Ena hoppar över och den andra kryper under. Draken blev utan Blixten i hagen en dag, då hade vi höjt staketet och han hoppade över, ett par dm ovanför staketet på 140 cm. Jag är fortfarande chockad över hur snyggt det var. Det är ju väldigt lerigt och blött vid grinden nu. Först lugn trav mot för att kolla avståndet typ, trodde nästan han skulle hoppa över. Sedan vände och kom i lugn och samlad gallop mot stacketet och tog det som värsta fjut hindret. Sedan lika lugnt efter han landade. Dessutom med massa fladdrande plastpåsar på. Jag sa att hoppade han över det så ska jag satsa på världscupen i hoppning. Haha. Men att han hoppar så bra utan några muskler och med vila ett tag. Tänk hur långt han kan gå med rätt muskler och rätt träning. Sen kanske han inte hoppar lika lätt med ryttare, men med tanke på hur han är så tror jag inte det kommer bli några problem. Baha, när mitt knä är bra ska jag jobba hos en duktig hoppryttare som vill hoppa med honom.

Jag har förresten gått och blivit förkyld i helgen. Eller är mest bara snorig och nyser nåt otroligt. Hoppas jag är frisk snart.

Dessa hästar <3



Bjuder på en av mina favoritbilder, från -08 tror jag, på Cayenne och mig som Camilla tagit.

Jag har inte haft någon lust alls att blogga det senaste, men nu är det dags att uppdatera och jag ska försöka skärpa mig.

Cayenne har fortfarande inte fått komma ut utan står inne sedan fyra veckor tillbaka. Åh, lilla gumman. Tempen har pendlat mellan 39 grader och 35 grader, såret är långt ifrån läkt så veterinären var ute idag igen. Ytterligare en penicillin kur och är det inte bra efter det så måste vi antagligen till klinik för att se om det är något inkaplsat i såret. Hoppas verkligen vi slipper det. Kan inget annat än att hoppas att det blir bättre nu.

Börjar nästan tro att jag och Cayenne är omedvetet sympatiskadade. Går det? Hm, tydligen.

Draken har upptäckt att han kan hoppa ut från hagen för att komma till sina kompisar. Ja, han brukar göra det när han är ensam med Coco och Blixten är i stallet. Så knäpp. Idag hoppade han ut när Blixten var i hagen. Haha, dom två är helan & halvan, humle & dumle, varandras skuggor, far & son, ja dom är verkligen söta tillsammans. Speciellt med tanke på att folk tror att Blixten är Draken föl. Draken är cirka 180 cm och Blixten är väl 138 cm tror jag. Ni kan ju bara föreställa er hur gulligt det ser ut, speciellt när dom leker och stegrar mot varandra eller när dom står och kliar varandra. Dessutom kan ju inte Draken vara utan Blixten. Måste nästan fixa bild på dom innan Blixten åker nästa fredag. Hm, är det då jag kommer hitta Draken utanför hagen varje dag tills han insett att Blixten inte kommer tillbaka.

Jag, städat? Hm.

Trot eller ej, men man kan se att jag har ett sovrum igen och inte något soptipps liknande. I för sig trivs jag när det är stökigt. Men har städat i stallet lite och kände att jag måste städa på mitt rum med, dessutom köpte jag ljusslingor på ullared som jag ville ha upp. Brukar alltid ta ett par dagar innan jag städat så mycket som jag gjorde på tre timmar idag. Maha, jag är stolt. Dock var jag tvungen att sluta eftersom pappas jobb skulle ha bouleturnering och grilla här. Tja, mitt rum är ju så att alla som kommer ser mig om jag står upp typ. Jaojao, gick ut i stallet och mockade och var social i stället. Sen in och stängde in mig på rummet.

Ska försöka fixa lite mer bilder att lägga upp här. Tog några härom dagen ute i regnet som jag tror kan bli awesome med lite till piffning. För nu får ni klara er utan någon.


Gnäll, gnäll, gnäll.

Igår var tanken att Cayenne skulle få börja gå ute i hagen igen. Istället måste jag lägga om hennes ben varje dag och göra rent såret. Tja, märker i alla fall att det blivit lite bättre. Alla stygnen har ju lossnat så såret är cirka tre gånger så stort som i början, vilket innebär att såret får läka inifrån och ut i stället för tvärtom.

Tyvärr är mitt knä totalt åt helvete. Efter sjukgymnastiken svullnade knät upp. Oj då, har inte uppdaterat på flera dagar märker jag. Sen sjukgymnastiken så har knät vart skit. I onsdags var jag även på Gekås Ullared i flera timmar, tror inte det hjälpte heller. Att sitta på huk en halvtimme varje dag är nog inte heller så bra, med tanke på att jag inte ens klarar att sitta på huk. Men vad gör man inte för sin ängel. Hm, blev mycket gnäll nu.

Tanken var att jag skulle dratt ut ikväll för att fira att Camilla har fyllt år. Men icke. Åt matt som smakade lite konstigt igår och mår skit idag, värre än vanligt. Hade så jäkla gärna velat dra med ut. Har kasst samvete för att jag inte pallade att dra med ut.

Jaja. Hoppas jag mår bättre imorgon så jag orkar vara med och skura i ena stallet. Btw, tror jag att jag lyckats stuka tummen med. Suprice? Näe, inget ovanligt att jag skadar mig av minsta lilla.

Slapp veterinären

Bjuder på en bild från början av sommaren.

 

Vart hel konstigt väder idag. Först strålande sol och varmt och sedan åska och ösregn. Hade inte vart fel att kunna ligga vid havet.

 

Slapp veterinären idag. Däremot ska vi fortsätta hålla koll och se om det blir värre. Jag som tänkt att hon skulle få gå ut imorgon eller på onsdag. Dröjer väl till på Fredag om det inte blir värre tills dess. Suck.

Har vart ute i stallet x-antal timmar och tittat när Norah Khole var här och hjälpte dom med Tizar och med Donna. Alltid någonting man kan ta till sig och hitta saker man själv kan träna på. Även om jag kan vara lite smått skeptiskt till vissa saker. Men man måste ta in flera personers åsikter innan man kan skapa sin egen uppfattning. Dessutom, bara för att vissa saker funkar på en häst betyder det inte att det funka på en annan.

Nu ska jag bara slappa tills jag ska åka till stan och gå till sjukgymnasten. Funderar på att sova hos mamma i natt och eventuellt dra och glo på film hos Camilla och Magnus. Vi får se, vi får se. Hade vart lite gött att sova en natt hos mamma.

Veterinär igen?



Dåligt bloggande
av mig i helgen, men i självaverkat har jag haft sån jobbig huvudvärk att jag inte orkat göra ett skit. Är fortfarande långt ifrån bra och jag börjar få funderingar på om jag ska kolla upp den, smällde ju trots allt i huvudet för ett par veckor sedan.

Cayenne är ju färdigbehandlad, men har fortfarande högtemp och såret såg inte allt för vackert ut igår när jag la om det. Det tyckte inte pappa heller så han ringde till veterinär förut igen. Med andra ord kanske dom kommer ut en tredje gång. Hoppas verkligen inte. Samtidigt är det väl bra att kolla så att det går i rätt riktning nu.

När jag tog tempen på Cayenne förut passade jag även på att ta tempen på plutten. Andra gången jag gör det och förra gången blev han skiträdd och var väldigt motvillig. Idag var han super snäll, lyfte på svansen själv och inget motstånd alls. Jag blir så lycklig när jag märker att han verkligen litar fullständigt på mig. Det har han gjort från dag ett i för sig, men ibland har han vart osäker på sig själv. Hm, vad konstigt detta blev. Jaja.

Huvudvärk

Blö. Inte kunnat göra ett skit idag. Vaknade med världens huvudvärk och var extremt snurrig, har ju bara fortsatt. Hade ont i huvudet igår kväll med, trodde det var vätskebrist men det verkar inte så längre. Ska fortsätta glo på tv som jag gjort hela dagen. Seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeegt till 1000!

Blir inte alltid som man tänkt sig.

Dagens planer sket sig. Hamnade hos sis en stund, tur i oturen att deras bil pajade då. Höhö. Fick köpt hårfärg när jag var i stan med. Blir lite mörkare än jag har nu. Inte för att många vet vad jag har för hårfärg nu men, tja, kommer bli lite mörkare n bajsbrunt, höhö. Jag är lite övertrött.

Linnea kom hit idag med så vi drog ner till havet och fotade lite. Blev helt awesome ljus när solen gick ner. Ser ut som jag har reflexskärm till och med på vissa. Men i solnedgången när solen låg rakt på blev det helt underbart.  Ska ordna så ni får se nån nån dag. Hon fick även ta några bilder på mig, kan säga att jag gör mig bättre bakom kameran än framför.

Blö, nu måste jag sova så jag orkar upp och ge Cayenne sista sprutan och sedan dra till sjukgymnasten imorgon igen. Blir hårdträning av knät en månad nu.

Näst sista sprutan

Duktigt av mig att försova mig en timme. Jaja, shit happens. Har precis fixat mitt hår, rena helvetet ibland, kanske därför jag alltid har det uppsatt. Ska byta om och sminka mig innan jag tar mig till bussen. Funderar på att köpa hårfärg när jag är inne i stan med. Tänkte försöka mig på att färga mitt hår själv denna gången. Hm, får se hur det går.

Var ute i stallet förut och gav Cayenne näst sista sprutan. Vart tvungen att lägga om bandaget med. Tur att jag inte har ont av att se variga sår och så, för hennes ena sår var fan inte mysigt asså. Uscha. Bandaget hade åkt ner väldigt mycket med så. Benet var ju svullet när jag la om det sist och nu vr det inget svullet så det är väl inte så konstigt.

Slappt

Tizar. En av hästarna i stallet. (Hoppas det är ok med ägaren att jag la upp bilden här)

Wah, slapp dag idag.
Mest vart i stallet och inte gjort ett skit! Jo, jag har ju gett Cayenne hennes medicin, gått fram och tillbaka till hagen i 3 omgångar med Draken och vart social med alla som vart där. Anledningen att jag har gått så många gånger till och från hagen är ju dels för att släppa ut honom i hagen på förmiddagen eftersom han får stå inne på natten och sedan för att ta in honom på kvällen, sedan kan han ju inte stå själv i hagen trots att han går brevid en hage med andra hästar. Han är en lite knasboll. Bara att se när han lyckades gå in i väggen i stället för in i boxen förut. Haha, tredje gången jag ser något av mina djur gå in i väggen, fast dom två andra kan ju skylla på att det var glas där så.

Cayenne har piggnat till ordentligt, det hade hon gjort redan igår. Hon kan nu böja på benet, det kunde hon ju inte innan så hon fick ha det sträkt och liksom rulla det utåt. Sedan så har hon börjat gnägga när jag kommer ut till stallet. Hon är verkligen underbar, tyvärr är vi båda klantiga och skadar oss. Sådan ryttare sådan häst? Tja, i alla fall när det gäller mig och Cayenne. Öhm, Draken och jag har inte fullt nåt det stadiet ÄN.

Funderar på att sova tidigt idag eftersom morgon dagen lär vara fullbokad. Ska först ut i stallet och fixa med Cayenne. Sedan in till stan och träffa en kompis, efter det sjukgymnastik. Lär hamna hos mamma i några timmar där emellan, eller så ringer jag sis och åker till henne om hon är hemma. Efter sjukgymnasten ska jag möta upp Linnea, sedan blir det hem till mig och ner till havet för att fota. Har velat göra denna fotningen hela sommaren typ, så hoppas verkligen på en awesome solnedgång.

Tvspelsweb tävling! Tema: Grönt


Tvspelsweb har en tävling på Facebook där man kan vinna en valfri produkt för max 349:-. Jag vill vinna denna http://www.tvspelsweb.se/reflexskarm-110cm-p-1771.html en 5 i 1 reflexskärm. Det är något jag vet att jag kommer ha stor nytta av framöver.

Denna bilden tog jag när jag och Camilla var ute i skogen och fotade lite bilder på henne. Verkligen sommar med massa grönt och några enstaka fina blommor.

Underbara plutten


Hade tänkt skritta på plutten idag. Men när jag tog in honom och hade borstat honom var han lite smånervig och skulle ha koll på allt och alla. Släppte honom i paddocken i stället så han fick busa av sig och träna honom lite fritt. Åh, vilken underbar häst han blivit. Eller ja, det har ju vart sen vi köpte honom, men han har blivit så mycket säkrare i sig själv och i min roll som hans ledare. Det värmer verkligen och jag blir så glad att jag bara vill gråta när jag ser alla hans framsteg. Även om dom inte syns av andra så ser jag det så tydligt. Underbara Draken.

Skulle masserat in gel på Cayennes skadade muskel men man skulle ha handskar på sig och de glömde jag inne så det sket sig.

Veterinärturer med älsk

För ett tag sedan skrev jag om besöket på Åby kliniken med Cayenne. Hon fick ju behandlig och sattes igång igen. Men sedan kom hältan igen. Eftersom dom inte kunde se något när vi var på Åby så fixade vi en tid på Hallands djursjukhus och var där i torsdags. När jag tog in henne var hon väldigt svullen, hela frambenet och upp på ryggen. Snacka om bra timing. Väl på Slöinge så markerade hon och reagerade extremt mycket på böjprovet av frambenet. Eftersom hon ömmade vid gaffelbandet så gjorde dom ultraljud med. Där hittade dom en skada på ytliga böjsenan. Dessutom ömmade hon över bogbladet, men det trodde veterinären inte var något allvarligt, men vi ska massera henne med en gel där. Ingen box vila och ingen annan behandling. Jag kan även rida henne några dagar i veckan och hon ska skrittas 30 minuter varje dag. Åh, jag blev så glad när jag hörde allt detta. Jag hade förväntat mig det värsta, eller boxvila och liten hage. Det hade skärt så i mig om det var så. För jag vet att värken jag eller Cayenne hade mått bra då.

När vi kom hem med henne så släppte vi ut henne till dom andra. Men eftersom Draken är så extremt svartsjuk så gick han till attack. Han bet mot ryggen och sprang verkligen på henne. Cayenne stackarn vill bara kissa så hela Draken blev i stället dränkt. Men, men. Såg i alla fall att Cayenne hade stora sår. Bara att ta in henne igen och sedan ringa veterinär. Första gången jag sett en hst sys, 4 eller 5 stygn blev det och bandagerat ben. Såren var ju precis i knäleden med. Eftersom det såg så fint ut så sattes ingen pencilin in. Men, 10-14 dagars boxvila! Jag som var så glad att slippa boxvilan och allt.

Igår fick hon feber och benet var väldigt svullet. Bara att ringa ut veterinär igen. Denna gången fick hon två sprutor, dels en som tog bort smärtan och svullnaden och pencilin. Så, pencilin i 5 dagar och antiinflamatoriskt i 3 dagar. Suck.

Förhoppningsvis tar jag bort stygnen på söndag om det ser fint ut. Sedan ska hon ut i hagen igen. Åhå, hon kommer springa som en galning. Hon som inte får springa med senan. Men åh vad det skär i mitt hjärta när jag ser henne sån här. Hela benet bandagerat och hon kan knappt gå med det. Dessutom behöva ge henne sprutor.


Problem?

Hm. Tycks som några har problem med att se delar av bloggen och att det krävs lösenord. Eftersom jag inte har några problem så kan jag inte annat än att kontrollera inställningarna och kodningen och se om jag kan hitta problemet. Skulle uppskatta om ni som tycker bloggen är konstig kommenterar, skriv gärna med era webläsare (firefox, explorer, chrome osv.). Men om det ser konstigt ut testa tryck på F5!



Edit; Tror jag fixat felet och anledningen till att det såg konstigt ut och av någon anledning blev lösenordsskyddat.

Now I'm back!

Så. Nu är designen fixad. Jag ska bara uppdatera er om vad som hänt med. Det mest om min älskade Cayenne som står med tre olika skador för tillfllet. Ska försöka skriva lite mer efter jag glott färdigt på filmen på tv. Ska även försöka uppdatera i flera inlägg så kanske det blir lite roliga att läsa i stället för ett uppläg med bara en jävla massa text.






RSS 2.0