Sjuk?

Vaknade imorse och trodde jag var extremt sjuk, helt täppt i näsan och hade ingen som helst röst. Men, det försvann som tur är efter några timmar. Nu är det bara ryggen som ska ge sig med.


You are my world!

På bättringsvägen.

Gårdagens soffliggande gjorde gott för ryggen kan jag lova. Har fortfarande ont, men är mycket bättre. Tror kotan kom på plats igår kväll med dessutom. Åh, så skönt att det börjar släppa igen.

Lyckades i alla fall ge hästarna lunch idag, ett måste så hade inget val. Men det gick utan problem. Så förhoppningsvis kanske ryggen är helt bra till nästa vecka, för då får jag sätt igång lillplutten igen. Om inte foten sätter stopp såklart. Jag kommer ha en pigg och galen Drake <3

Så fort mina knän är bättre ska jag börja gå och tömköra Cayenne. Vill inte rida henne eftersom hon är så svag i hennes muskelatur efter all vila hit och dit.

Inlägget uppe :D

Mitt inlägg är uppe hos linnolsson.se :D

Tänkte bara säga till alla er som läst inlägget hos henne och nu kommer in här. Jag skrev det inte för att få medlidande. Jag skrev det för att folk ska förstå att det inte alltid är en enkelresa utan för en del en väldigt känslomässig resa med extremt mycket tårar och sorg.

Det var kärlek vid första ögonkastet!

 

Älskling, you are my world!

<3



You're my everything!

Grattis Roffe!

Helt galet! Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset! Efter vad han preseterat är han helt klart värd det. Förhoppningsvis får också ridsporten ett lyft och mer status, även mer publicitet.

Jag är inte förvånad för fem öre att han vann, för jag tror alla som vet vem han är och håller på med hästar har röstat flera gånger om. Jag har i alla fall gjort det.

Måste tillägga att han vann med rekordstor marginal på 44,6 %. Vilket erkännande för ridsporten. Helt jävla otroligt!

Gästblogga

Har förresten fått äran att gästblogga hos linnolsson.se vilket är superkul.

Det var lite svårt att få ihop det, men blev nöjd med resultatet. Satt och grina när jag skrev det och läste igenom det. Inlägget är i alla fall skickat och inlägget kommer upp under veckan.

Har intagit liggande läge i soffan hela dagen typ. Ryggen har nått toppen idag. Fick till och med strunta i att åka till sjukgymnasten idag. Baha, ska dit på fredag i alla fall, hoppas att ryggen är bättre då så att jag kan träna min hatade knän.

Bloggbrist.

Baha. Min nuvarande och kommande brist på bloggning beror på min kotförskjutning i ryggen. Ryggen gör så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Tur att ja har en slapp katt som sällskap iaf <3


Jordbävning?

Vaknade av att jag trodde det var jordbävning idag. Hela huset skakade och det lät som fan. Men, icke, var bara en vatten ledning som spökade tydligen. Trots den chocken så lyckades jag i alla fall somna om.

Min rygg är fortfarande paj. Så kan nog glömma att ta hästarna idag, knappt så jag kan sitta och glo på tv.

<3

Underbara, underbara hästar! Jag får så dåligt samvete att jag inte ens klarar att borsta dom varje dag. Är väl bara att forsätta kämpa och allt går trots allt framåt. KLarade att borsta båda idag utan problem trots att ryggen är hel paj.



 

 


Tredje dagen gilt?

Baha, jäkla häst. Tredje dagen som översta tråden låg i Drakens hage. Tur att jag inte hade bråttom någonstans i alla fall. Tråden var inte nere längs med hela denna gången i alla fall, tror jag fick satt upp den så att den inte åker av och dessutom försökte jag koppla den till tråden under för att få ström på där. Översta tråden är bara ett vittband för att han verkligen ska se gränsen.

Igår när pappa skulle ta in dom så låg all tråd på marken förutom en av fyra, och den tråden var långt ner så han skulle kunnat kliva över. Men lillplutten hade stått kvar i sin hage. Åhå, jag blir lite stolt då. I för sig brukar han inte hoppa in i hagen utan ut från den och komma in i stallet så. Min lilla knäppis <3

Tävlar om att gästblogga

http://linnolsson.se/?p=608


Posetivt på en jobbig dag!

Oh, jag är ganska glad nu. Gick super bra hos sjukgymnasten och det börjar ske framsteg nu, synliga framsteg. Men är långt ifrån helt bra. Vänta bara. Om några månader då jävlar! Saker som vem som helst med bra knän kan göra är jag långt ifrån att kunna klara. Men som sagt, sker framsteg, bara att kunna cykla på en vanlig motionscykel med lite, lite motstånd är extremt posetivt. Med tanke på att när jag började hos denna sjukgymnasten grinade jag med en gång av smärta och klarade knappt av sittcykeln som är mycket snällare.

Något posetivt denna dagen i alla fall.

Är förresten 3 år sedan som famo dog idag. Är så förbannad på mig själv att jag inte åkte med upp dagen innan och hälsade på. Kan fortfarande inte förstå varför dom underbaraste människorna ska tas ifrån oss. Det gör så ont! Jag vet i alla fall att hon har det bra där hon är nu <3 Underbara famo <3<3<3

Uttråkad häst?

Jo, men som sagt. Draken slutar aldrig förvåna mig! Trots att jag fixade översta tråden i hagen igår efter att han hade rivit ner den och satt den så att det blir ström i den så låg den likt förbannat på marken idag med. Grindarna med för den delen. Tror knappast det är vinden som blåst av tråden heller. Jag gick ju så klart ut i stallet lite sent, men tänkte att det går på några minuter att ge dom lunchen. Kan jag ju glömma med en uttråkad Drake.

Tur att jag stressade så när jag kom in, när jag var klar upptäckte jag att jag hade 20 minuter till på mig innan jag måste ta mig till sjukgymnasten. Då kunde jag ju lika gärna uppdatera er om min uttråkade Drake.

Förresten var det nog första gången som Cayenne och Coco stod så man inte såg nån av dom och plutten var lugn. Whii! Fick i alla fall ropa på Cayenne och då blev det full fart på dom. Tror dom var lite hungriga. Höhö. Förlåt, jag är övertrött och har kass humor.

Ridsugen!

Jag är så grymt sugen på att rida! Men när jag knappt kan borsta mina hästar så år jag lägga det på hyllan ett tag till. Draken kan jag ändå inte rida förän tidigast den 23:e då hans vila är slut enligt veterinärens order. Skulle ju kunna rida Cayenne, men känner att hon har tappat så pass mycket muskler att hon inte skulle kunna bära upp mig bra längre. Så henne tänker jag arbeta från marken så fort jag kan gå lite bättre. Hade ju vart underbart om min far kunde promenera med henne varje dag med tanke på hennes sena, men det är ju svårt att hinna med för honom som det är. Är så oerhört tacksam att min pappa ställer upp för mig så mycket <3

Bara att hålla tummarna att mina knän och min fot blir bra omgående så att jg kan komma igång igen. För nu börjar det bli jobbigt.

Förvånad?

Var ute och gav hästarna lunch hö förut. Draken slutar aldrig förvåna mig, på nåt vänster har han fått loss övertråden så den låg i halva hans hage och strömmen  var på. När över tråden sitter där den ska är det ingen ström i den, men nu när den låg på marken var det ju de så han stod brevid den väldigt frågande. Sötnosen.

Nu ska jag i alla fall till tandläkaren, har inte vart där på ett par år nästan. Baha, bye, bye pengar! Är ju ap dyrt att gå dit. Men jag ska i alla fall dit för att skaffa såndär försäkring så jag betalar typ halva priset och allt ingår typ. Helt klart värt pengarna om man vill ha bra tänder.

Storlek på utrustning?

Sitter och kollar på sidor på fb där folk säljer och letar hästsaker och blir lite irriterad. En del tycks verkligen inte förstå att mankhöjden är skitsamma för vilken storlek hästen behöver.

Vissa skriver att dom letar efter utrustning till en häst som är exempel 170 hög. Fine, har den full, x-full eller kanske cob eller xx-full. Ingen häst är den andra lik. Som Draken är väldigt kort i ryggen för sin storlek och skulle antagligen inte ha samma storlek som en annan häst i samma storlek. Dags att ta reda på vad ens häst har för storlek innan man börjar leta utrustning och köper något hästen kanske inte kan ha. Om det är ens första häst så är det väl bara att fråga någon annan i stallet om man kan få testa deras benskydd, täcke, grimma eller vad det nu är. Finns det ingen som har något som passar är det ganska lätt att se om man behöver större eller mindre. Svårare än så är det inte!

Lillplutten <3

Draken är i alla fall hemma och går i sin lilla sjukhage och mår bra. Man kan dock se på honom att han fortfarande är lite med tagen, men inte alls som när vi väl fick hem honom. Lillplutten, han måste haft ont. 18 metallstygn och två vanliga stygn hade han och jag fick ta bort dom när han hade var hemma i en vecka. Så stolt jag blev över honom men även mig. Gick hur smidigt som helst tills jag kom till dom sista stygnen som satt precis under ögat. Då fick bremsen komma fram och det gick lätt som en plätt. Dock har han halva ansiktet och två rutor på halsen rakat vilket inte är så snyggt, knappt kommit någon ny päls där heller så. Han är inte som Cayenne, hennes päls växer ut på någon vecka eller två och blir nästan längre än innan.

Måste säga att jag är extremt förvånad över hur lugn han har varit och är. Första två veckorna fick han och Cayenne stå inne och han brydde sig knappt om Coco som var ute i hagen, förutom när hon dök upp vid grinden vid lunch då, blev några gnäggningar. Nu går han i sin lilla sjukhage som sagt, utan några som helst problem, han har bara vart stressad en gång och då var det full storm ute. Inte ens när dom andra två står så han inte kan se dom bryr han sig. Dock håller dom andra oftast sig precis vid Draken. Han står ju även vid ingången så dom måste förbi honom för att komma in i stallet och jag är helt hundra på att han är väl medveten om det. Han är inte så dum som han ibland kan värka. Haha.

Long time ago.

Var alldeles för länge sedan jag uppdaterade nu. Men faktum är att jag inte orkade den veckan Draken inte var hemma och sedan skadade jag mig dagen efter vi hämtade honom även samtidigt som vi hämtade honom. Mina dagar har varit väldigt tråkiga förutom vid jul och nyår i princip. Men faktum är att jag inte ens varit inne på bloggen sedan jag uppdaterade sist för att jag inte orkat med. Men ibland behöver man väl såna perioder.

Men har nu ikväll/natt fixat en ny header och ändrat lite småsaker här på bloggen.







RSS 2.0