Drakens ingrepp

Pappa har pratat med veterinären på Skara kliniken och ingreppet på Draken blir redan på måndag. Bestämmer där och då vilket ingrepp det blir. Jag vet ju att det är det bästa, men är så fruktansvärt jobbigt. Jag har tyckt det vart jobbigt att lämna Cayenne en natt på Åby kliniken. Nu ska jag lämna Draken en hel vecka. Jag vet ju hur speciell han är när det gäller det mesta och han kräver väldigt mycket beröm för att inte sjunka. Dessutom är han i en period då han testar. Jag är mest orolig över hur han kommer hantera det hela. Jag vet ju att dom ändå har bra personal på kliniken och så. Men jobbigast av allt kommer bli att kunna gå ut i stallet under en vecka och inte se min guldklump. Både jag och Cayenne kommer sakna våran bebis nåt enormt. Jag kan säga redan nu att jag kommer ha jobbigt att gå ut i stallet trots att jag har min underbara Cayenne där.

2012 ska bli mitt och Drakens år!

Strömavbrott

Håll på att tappa mössan i stan nr jag skulle hem. Men när jag kom hem låg tak plåtar på marken och tja, bara tur att varken pappa eller hunden blivit träffade. Kändes sådär lockande att sedan gå ut i stallet. Cayenne var hur lugn som helst. Lillen däremot va lite små nervig. Han är ju inte lika van. Sedan när det kom en påse flygandes på honom precis efter att han kollat ort gjorde inte saken bättre. Vi han med halva Draken ungefär innan det blev kolsvart. Jag stod och kylde mitt finger i hans vattenhink efter att jag smällde i Cayennes boxlås. Med tanke på att jag stod där så trodde jag det var Draken som kommit åt lampknappen, men icke, kolsvart så långt man kan se. Stakars plutten, han fattde ingenting och blev nervig och ryckte till för ingenting. Va ju bara att ställa in honom i boxen. Cayenne trodde han försvann och stod och gnäggade på honom utan svar. Haha. Inte förän pappa kom med ficklampan och hon kunde se honom blev hon lugn.

Passade även på att ta ett bad när vi kommit in och pappa fått köpa mat från pizzerian. Jag borde göra det oftare för det är väldigt mysigt med massa tända ljus. Efter en stund kom även strömmen tillbaka.

Hemifrån

Sovit hos mamma i natt. Skönt att komma hemifrån ibland. Hade en grym eftermiddag och kväll med bästa Camilla. Hon hämtade mig hemma, sedan åkte vi till Sisjön och Arken Zoo där. Sen handlade vi massa lördags mys. Åkte hem till henne och käkade tacos. Sedan gick vi till min mammas läghet och glodde på tv, passade på när hon har typ 100 kanaler utan att jag överdriver.

Jag är fortfarande kvar i hennes lägenhet och glor på nån film på tv. Måste diska och plocka i ordning innan jag åker hem med. Men det blir nog inte förän om några timmar. Ska försöka gå ut med hästarna ikväll med, eller om jag och pappa tar varsin. Åhå, så bra att ha en hästintresserad pappa.

Förresten kan vi förhoppningsvis ringa Skara kliniken på tisdag och boka tid för lillplutten. Jag känner mig lite splitrad över det hela.

Upp och ner

Draken behövs opereras ganska snart och får antagligen stå kvar på klinik. Känns förjävligt med tanke på att det kommer ske på Skara kliniken dessutom. Men just nu har jag ingen aning om hur det blir med någonting. Vet kanske imorgon eller på måndag om vi kan boka tid för ingreppet.

Kan i alla fall säg att min värld käns lite upp och ner i och med detta.


Trampat av skorna

Sitter och väntar på att klockan ska ticka och hovslagaren ska komma. Cayenne lyckade trampa av sig båda framskorna i förrgår trots att hon hade boots på. Men så som hon sprang och busade i förrgår så är det väl inte så konstigt. Dessutom var hovslageren tvungen att lägga ut dom en del på insidan och vid trakterna så jag hade väl nästan räknat med att dom skulle åka av. Men inte båda. Hon blir ju så öm och halt när hon tappar en sko så igår och idag har hästarna fått stå inne. Vi kan inte med att låta henne stå ensam inne efter hennes 4 månader långa boxvila där hon stod ensam på dagarna.

Satt uppe halva natten med och pysslade med ett par julklappar som jag ska beställa. Så nöjd med en i alla fall.

Tacksam

Önskar att ha häst var så enkelt och lätt och fyllt med glädje som jag trodde när jag köpte Cayenne. Men med hennes första senskada började det bli riktigt jobbigt och jag insåg hur känslomässigt jobbigt det kan vara. Man blir plötsigt mycket mer medvetene om hur fort det kan hända något. Jag fick höra med Cayenne att ser dom ingen skillnad så kanske man ska överväga avlivning, men med mycket vilja så gick det. Men när hon sedan fick ett sömstick precis vid stålen trodde jag verkligen det värsta. Dom sa innan röntgen att är det så att den gått in vid det redan skadade senfästet är det inget man kan göra. Att sedan se på röntgen bilderna var jobbigt. Men att se att taggen missat med ett par millimeter kom glädjetårarna. Det visar verkligen hur små saker som krävs för att allt ska falla.

Igår när pappa pratat med veterinären sa han att Draken kommer antagligen behöva opereras för att bli av med inflammationen/infektionen. Vi hade kunnat kolla upp snorandet mycket tidigare, men jag trodde bara det var en enkel förkylning. Inte ens när vi tog honom till klinik trodde jag inte att det ens var på tal om att behöva öppna honom för att bli av med det. Min värld föll lite. Även om det kanske bara krävs titthåll så är det alltid en risk med operation och det gör mig så orolig.

Det ända min vill är att ha en frisk och skadefri häst. Jag är tacksam för varje dag Cayenne inte haltar. Jag tror många som som inte vart med om det jag och Cayenne vart med om inte är lika tacksamma som jag. Inte vet hur jobbigt det kommer bli om hästen skadar sig eller blir sjuk.

Att ha skadade och sjuka hästar är jobbigare än min mage, min lösa knäskål och kotförskjutning tillsammans. Jag är ändå tacksam för att det inte är värre. Hade inte Cayenne och draken haft skador eller vart sjuka under tiden jag haft dom hade jag antagligen inte varit lika tacksam som när dom väl är bra igen. Jag älskar verkligen mina hästar över allting annat och vet att det är ömsesidigt. Men jag är ändå tacksam för vad vi fått gå och går igenom, för jag tror att det i slutändan gör mig starkare!

Åhå, stolt!

Igår var hovslagaren här och bytte skor på Draken. Åh, vad stolt jag blev över honom. Han stod och halvsov lite i början. Sedan tröttnade han, men dummade sig inget alls, testade lite bara. Men med en hovslagare som verkligen förstår sig på honom så gör inte det något. Bara att se för ca ett år sedan, då fick han omkull en hovslagare och senast i våras så sparkade han en. Fast sparken var hovslagarens egna fel. Men från det till att halvsova gör mig så stolt och glad.

Pappa pratade med veterinären på Åby idag med om Drakens snorande. Får väl se hur detta slutar! <3

Invigt vinterhagens staket

Idag åkte jag och pappa till Svensk Ridsport i Kungsbacka för att lämna tillbaka Drakens stalltäcke som inte passade och sedan byta ett fleecetäcke till Cayenne som var för stort. Hoppas på att detta passar nu. Ska beställa från en hemsida till Draken, då blir det några hundra billigare med.

Draken invigde förövrigt staketet i vinterhagen genom att hoppa över, bara för att han ville in till Coco som hade vart i paddocken. Alltså blev Cayenne kvar ensam i hagen. Var bara att greppa ett grimskaft och springa ut i leran med trasiga skor. Ja, det var en som fick tag i Draken innan jag gick ut. Kan ju säga att Cayenne var stressad och stregrade fr att jag skulle öka farten lite. Så, tja, jag impregnerade mina trasiga skor och mina fötter. Smällar man får ta helt enkelt.

Ska lägga in lite bilder från när vi släppte ut Cayenne efter boxvilan så bildbomb kanske kommer snart.

Senskydd

Åkte till hästaffären på torget igår efter jag vart hos sjukgymnasten. Kom typ 10 minuter innan dom stängde. Snacka om tur, dom hade fått in senskydden igår, men inte ringt. Jag behövde ju ändå bootsen till Cayenne. Men åter till senskydden, tyckte dom såg lite långa ut redan i affären, självklart var dom det, typ en centimeter bara. Annars var dom kanska bra i storleken. Så, det blir väl att fortsätta leta. Ska åka tillbaka dit idag tänkte jag och jämföra med massa andra senskydd och sen se om hon hittar några andra x-full till mig. Får hålla tummarna att dom har några inne som passar.

Tidsfördriv

Sitter här och fördriver tiden. Ska åka till sjukgymnasten om en halvtimme. Hoppas på att han kan kolla min rygg med. För just nu hatar jag den, mest efter att den small till för ett par immar sedan. Kanske bara hamnade rätt? Hm.

Hade tänkt att jag skulle åkt till torget och hästaffären, men icke. Hinner inte det nu heller. Får se om jag hinner det efter sjukgymnasten i stället. Blir nog tajt om tid, men jag kanske hinner. Annars får jag ta moppen dit imorgon. Anledningen är ju som sagt senskydden till Draken i xfull. Sedan måste vi ha ett par nya boots till Cayenne. Skorna är utlagda intill för hennes trakter, vilket gör att hon lättare trampar av dom. Draken måste ju med ha boots, men det är mest för att han får av sig skorna även om dom ligger kant i kant. Han är en liten klant.

Prickig häst.

Min blogg frånvaro beror på (som ni kanske räknat ut) min rygg. Tror jag fått det rätt och att ryggen är på bättringsvägen.

I förrgår var jag tvungen att ta hästarna själv för pappa var iväg med jobbet. Gick super och hästarna var lite mer underbara än vanligt. Jag och Camilla gick en promenad i mörkret med Cayenne och Donna. Vi måste ju försöka gå så mtycket som möjligt med Cayenne med tanke på hennes senskada.

Dessutom är det mycket lugnare ute i hagen och Cayenne har till och med jagat Draken vid ett tillfälle. Dock har bjässen bitit så mycket på Cayenne att ett täcke gått sönder och Cayenne blivit en prickikorv typ. Nej, men hon har några fläckar som saknar päls på ryggen och magen. Stackarn <3

Ska försöka visa bilderna från när vi släppte ut henne med. Många glädje skutt och en del race. Sånt som hör till.

Kotförskjutning

Draken skötte sig bättre idag, stundtals i alla fall. Han har inte lärt sig när det räcker heller. Men, men, får väl ge det några dagar till.

Pappa får ta hstarna idag, min rygg är värre än igår, är helt hundra på att det är en kotförskjutning jag har fått. Så idag har jag typ bara legat i sängen och glott på film. Kollat på senaste X-men filmen och sista Harry Potter filmen, fast första delen. Funderar på om jag orkar se andra delen nu eller om jag ska vänta.

Utsläpp och dumheter!

Vad jag inte älskar min rygg. Sedan jag flög av en häst -05 har jag haft problem med min rygg, brukar 1-5 gånger om året få en kotförskjutning. Idag hände det självklart igen och krävs inte direkt mycket, tyvärr.

Idag släppt vi i alla fall ut Cayenne en timme med Draken och Coco. En del glädje skutt och bus med Draken. Tills, Draken började jaga och attackera henne. Han är inte så snäll som man kan tro. Ja, jag har vart ganska sur på honom. När vi tog in dom vågade Cayenne knappt gå in i stallet för att Draken stod där. Hon var väldigt stressad där inne så jag tog henne på en promenad som vi kan börja göra nu. Åh, jag är så stolt! Hon skötte sig utmärkt och stannade när jag bad henne och så, inget bus eller dumheter som jag hade väntat mig. Åh, hon var så duktig.

Eftersom pappa skulle bowla med jobbet fick jag ju ta dom, därav promenaden med Cayenne. Draken var lite löjlig nr jag borsta honom idag, värre än innan. Så jag blev ju bara mer irriterad på honom. Men han är så söt så man blir snabbt på bättre humör.

Dock mår min rygg som jag förtjänar nu.

Hovis

Idag har hovslagaren varit här. Cayenne blev av med gipset och fick på nya skor på alla fyra. Är inte dags förän 1-2 veckor egentligen, men dom såg ut som dom gjorde så det var lika bra. Den hoven som hon hade en hovböld på fick på en sula med, och mellan sulan och hoven fick hon bomull som stötdämpande. Imorgon får hon komma ut en timma. Hoppas bara Draken sköter sig med.

Förrseten är det rätt intressant hur olika personer uppfattar Draken. Hovslagaren sa idag "Ja, han är ju lite nervig och jobbig". Inte min plutt. Okej, han kanske uppfattas så, men egentligen är han bara lite klumpig och osäker. Den hovslagaren vi har på honom nu tycker inte alls att han är nervig eller så utan att han har dålig koll på sina ben, vilket stämmer.

Seg dag

Har inte gjort så mycket idag. Bara vart hos sjukgymnasten och köpt present till min systerdotter i Kalmar. Går vl sådär med sjukgymnastiken. Ökar försiktigt varje vecka förutom med cyklingen då de är halv minuts ökning varje gång. Men, men, bättre att ta det såhär och se det som går bra. Som min sjukgymnast sa till mig idag, några steg fram och några tillbaka. Det är så jag får ta det nu.

Har missat att ringa vårdcentralen idag med. Faaan. Får ta det imorgon.

Förresten kommer hovslagaren imorgon och Cayenne kan få på en sko och slippa gipset. Åhå, vad glad jag är! Tänkte släppa ut henne någon timme på onsdag med och se om det funkar med Draken. Hoppas, hoppas, hoppas. Imorgon kan  vi ju också börja promenera med henne på riktigt. Får se om jag pallar det med mitt knä, eller om pappa får ta det. Troligen blir det pappas uppgift.

Ska även börja ändra lite smått med designen här på bloggen. Dags för ny header? Öhm, ja.

Tvspelsweb tävling, tema: Halloween

Tvspelsweb har en tävling på sin facebook sida där man kan vinna valfritt filter. Jag vill vinna
http://www.tvspelsweb.se/soft-focus-filter-o58-p-2226.html

Vad passar bättre än en bild från vårat egna pumpaland utanför dörren, denna pumpan var en av dom större vi fick i år.


R.I.P

Rest in peace Hickstead!

Nåt av det hemskaste jag sett. Under dagens världs cup i hoppning trillade Hickstead ihop och låg och ryckte inne på banan när ekipaget var på väg ut.

Kan inte föreställa mig hur det måste känts för Eric Lamaze och hans hästskötare. Dessutom var dom rankad ett i världen.

Bilproblem.

Jag fick köpt en del. På hööks blev det magic brush, flätkam och bettskivor. Kom på att det är onödigt att köpa ett nytt bett, bättre att testa med bettskivor innan. På svensk ridsport blev det ett nytt stalltäcke till Draken, som förhoppningsvis passar, samma märke men annan modell och 155 i denna modellen är större än det som var 160, konstigt. Pappa ville också han köpa något, blev två borstar, tvättmedel till täckena och ett fleecetäcke till Cayenne. Jag börjar se ett mönster bland våra täcken, vi har nu tre horsewear rambo täcken. Ett gul/rött/svart fleece till Draken, ett grå randigt i fleece till Cayenne (som jag hoppas passar) och ett brun/beige stalltäcke till Draken som jag verkligen hoppas passar.

Efter svensk ridsport åkte vi mot min farmors grav. Åkte på småvägar som var vldigt vackra. Ångrar att jag inte hade med kameran. Speciellt när bilen totaldog mellan Borås och Ulrisehamn. Den stannade så vi såg solen gå ner över en sjö. Så fint! Jaja, blev i alla fall bärgningsbil till Ulricehamn, dr bilen blev kvar trots att vi fick igång den. Inte värt att ta den hem eftersom den luktade bränt. Fick i alla fall tag på en hyrbil så vi tog oss till graven ändå och sedan hem. Halvvägs till graven så började vi köra på reservtanken med. Hade verkligen inte förvånat mig om vi fått bensinstopp. Satt och jävlades med pappa och sa att jag sitter och sover i bilen medans han går till en bensinstation mitt ute i ingenstans. Höhö, jag är så snäll ibland.

Jaja, vi hade räknat med att komma hem vid 18 tiden, kom hem vi 21 ungefär. Jo, men vesst. Låååång dag. Men vi fick en grym hyrbil i alla fall.

Åkande

Om en stund bär det av, först till kungsbacka och svensk ridsport för att byta det där jävla täcket. Kanske stannar på Hööks på vägen ner med. Vill ha såna där magic brush, tror plutten skulle älska dom. Sen funderar jag på att kolla på täcken där med, men alla täcken jag köpt där, typ ett eller två, har gått sönder efter max en vecka och när vi försökt lämna tillbaka/byta för det så har dom sagt att det går inte för det är hästhår i. Så, är inte så sugen på att köpa ett där. Men ska väl ändå till spårhaga ryttare och häst snart så kan väl kanske kolla där annars, är ju där dom har beställt in senskydd i x-full som bör vara inne nästa vecka.

Efter kungsbacka bär det av till falköping och min farmors grav. Med tanke på att den ligger en bit bort och vi aldrig är i dom trakterna blir det inte heller så ofta vi åker dit. Men idag så.

Sjukgymnastik

Sedan Draken stegrade och stack ifrån mig när vi gick så har jag haft ont i axeln och armen. Troligen inget mer än en sträckning/överansträngning, vilket även min sjukgymnast tror. Med tanke på att jag kör så försiktigt med mitt knä hos sjukgymnasten fick jag även ett program för armarna och axlarna, inte många övningar, men några. Får väl se vart detta slutar.

Påminnelse till mig själv är att jag verkligen måste ringa vårdcentralen på måndag. Fortfarande en bula på armen efter ett blodprov för en månad sedan. Påminn mig om att ringa! Haha.

Hästnapp?

Åkte aldrig till hästaffären idag. Dels orkade jag inte och mest för att vi ändå ska till svensk ridsport på lördag.

Har i alla fall vart ute i stallet och borstat plutten och divan. När hon kom hem från kliniken så kom även hennes diva fasoner fram i stallet. Det är mest och oftast att man ska klia henne, hest mellan bakbenen, och gör man inte det så hugger hon och har sig. Men, men. Om man jämför när vi köpt henne så är det här ingneting. Dock krävdes det ett par år innan det försvanna. Det ända man kan göra är att ignorera det.

Och, Draken, den skiten. Han har sett att Cayenne stått och tiggt genom att lyfta på hoven och böja på nacken utan att få skäll. Så han försöker väl härma henne lite slår med frambenen i stället. Blir ju farligt när han gör så med tanke på att han är så stor och han tänker sig inte för. Räcker att ryta till mot honom, då backar han undan och skäms verkligen. Men några sekunder senare så tar han andra frambenet i stället. Då får man verkligen ryta till, helst när man ser att han är på väg att göra det, då slutar han. Men han måste liksom checka vad det var han inte fick göra.

Förresten. Någon som vet om det finns nappar för hästar? Eller om jag behöver uppfinna det själv? Draken behöver en! Har har stort behov att ha något i munnen. Förut snod han och nafsade mig på handen, plötsligt hade jag min tumme innanför hans läppar. Men oj vad söt och nöjd han såg ut.

Missad uppdatering

Det är väl ingen nyhet att jag är skadad. Igår hade jag så ont så jag var yr. Därav ingen uppdatering. Sen har jag inget vettigt att komma med heller känner jag.

Jag har väntat på att veterinren ska höra av sig, hon sa förra veckan att hon bara skulle disskutera med en annan som var på kurs då. Antar att hon borde kommit tillbaka nu. Men, men. Anledningen är ju Draken, han snorar ju än. Hur man får gå vidare med honom. När vi bara pratade snabbt med henne när vi var inne med Cayenne så nämdes det röntgen av lungorna och att det kanske kan bli aktuellt att öppna upp. Jag vill inte att det ska behöva gå så långt, antagligen gör det väl inte det heller, men ändå.

Eftersom jag vill få igång Draken snart (så fort axeln/armen är bättre), så måste jag till en häst affär. Funderar på att dra till den vid torget, men vet icke med tanke på att vi ändå måste till Svensk Ridsport i kungsbacka och lämna tillbaka ett täcke. Jag måste köpa en dressyrsadelgjord till Cayennnes dressyrsadel som jag vill testa att rida på Draken med, har bara en till Cayenne som är 2 cm för kort för Draken. Sedan vill jag se om han funkar bättre med ett bett som har fasta ringar, eftersom han slänger med huvudet ibland så har jag en teori att det kan vara bettet som nyper honom.






RSS 2.0