Fram och tillbaka till Åby kliniken

Och där var jag borta ett bra tag. Har vart mycket det senaste och jag har inte haft någon lust att blogga.

Jag har i alla fall fått tid till operation av knät, dom ska bara in och titta om dom ser något typ. Men äntligen ska dom göra något åt knät i alla fall.

Cayennes sår har inte blivit något bättre utan sämre igen. Nu är hon på klinik sedan igår och kommer vara kvar över helgen. Saknar henne något galet mycket. Anledningen är att hon får antibiotika i blodet nu och har en slang på halsen där dom ger henne den. Dessutom ska hon få laser behandling på såret med, antagligen idag. Det kan bli aktuellt att ta hud från andra ställen på kroppen och täcka såret så. Anledningen är ju att det sitter på så dumt ställe. Men dom skar väldigt mycket på såret igår så antagligen fick dom bort det som gjort det sämre med. Jag står fast vid att sår är en hel vetenskap.

Även Draken ska till klinik i nästa vecka. Han snorar ju i ena näsborren fortfarande. Det blir att kolla tänder, eventuellt röntga och gå in i luftrören och kolla. Förhoppningsvis är det något så enkelt som en dålig tand. Men man vet aldrig. Har ju två veterinärer på Cayenne nu och en av dom är duktig på tänder så vi ska träffa henne med Draken, vilket ändå känns skönt. Men det där med att få på honom på en transport och ha honom på ett nytt ställe med massa nya hästar är jag lite orolig över. Speciellt lastningen. När han kom hit för första gången var han ju kolugn och brydde sig inte ett skit om något. Men med mer självförtroende så vet jag inte vad som händer. Haha, tur att han är min lilla pojke och tyr sig så mycket till mig.

Åh, jag saknar Cayenne! <3 Är ju så van vid att gå ut i stallet och höra henne gnägga och bara vilja mysa där ute, hon älskar när man bara är ute hos henne. Uscha, första gången hon är hemifrån här när inte jag bor på stället. Men jag vet att hon behöver detta nu så. Men det är så jobbigt.

Veterinären


Draken och hans överläpp <3

Har nyss pratat med veterinären om Cayennes sår igen. Känns extremt skönt att hon sa att det var på rätt väg och förklarde varför det ser ut som det gör nu och så. Har hittat en vetrinär som funkar bra nu. Dock ångrar jag att vi inte kontaktade Åby tidigare. Men, men, alltid lär man sig något nytt.

Ska i alla fall lägga om såret igen på Söndag och prata med veterinären igen på måndag. Så skönt med denna ständiga kontakten. Så man verkligen får bekräftelse på att det är på rätt väg.

Börjar fundera på att ta Draken till Åby med och kolla tänderna för den där tandläkaren verkar vara svår att få tag på. Jag vill inte heller vänta för länge med Draken nu så.

Cayennes sår


La om Cayennes ben förut. Att jag inte lärt mig att inte lägga om på kvällen, jag är sönderbiten, har till och med myggbett i handen. Jaja. Såret såg mycket bättre ut, hoppas det fortsätter så här med. Ska ringa veterinären imorgon på morgonen så vi hon kan bestämma hur vi ska gå vidare med det. Antar att vi får åka till Åby någon dag nästa vecka med och kanske skrapa bort lite av svallköttet. Även om det knappt var i närheten av hur det var innan dom skar bort det mesta.

Vi måste, måste, måste få tag i tandläkaren till Draken med, små hängiga pojken nämligen.

Enformigt?

Känns nästan som jag alltid skriver samma sak i mina inlägg här. Typ, att mina djur är underbara och knäppa. Har ju inte så mycket som händer när jag är skadad. Allt känns väldigt ensidigt och dessutom finns det ju saker jag inte vill skriva om som händer i mitt liv. Folk som känner mig får ändå veta det.

Camilla ringde mig förut för hon hade släppt av sin pojkvän på jobbet och frågade om hon kunde komma förbi. Självklart, alltid kul att träffa henne. Vi tog bara en sväng till Maxi. Hittade två anteckningsblock, ett med zebra mönster och ett med leopard mönster. Hittade även en zebra pläd, som jag inte köpte, den var så fin och så mjuk. Jaja.

Jag ska väl ut i stallet och borsta på hästarna och se så inte Cayennes ben ser sämmre ut. Var svullet över senorna och en stor bula på baksidan. Hoppas inte det är en senskada till i alla fall. För då vet jag verkligen inte vad jag gör. Min lilla älskling. Jag skulle kunna sitta ute hos henne en hel dag och bara mysa.

Hemma från veterinären!


Kommit nyss hem från kliniken. Var ju där med Cayennes sår idag igen, mest för att se så det går åt rätt håll. Tyvärr bildar Cayenne snabbt svallkött så såret inte kan läka sig. Veterinären skrapade bort lite av det idag med. Cayenne fick ett speciallbandage idag, bara för att slippa friktionen av bomullen eftersom det lilla såret hon hade fått har gått upp och blivit trycksår. Så nu har hon som plåster på hela framknät, förutom där trycksåret är då. Tycker synd om henne sen när jag ska behöva byta ut det på torsdag. Men rätt skönt att slippa ha hela benet i bandage med bomull i vilket fall.

Underbara hästar!


Mina hästar är så underbara!


Divan is back. Cayenne alltså, på ett sätt är det rätt skönt, för då vet jag att hon mår bättre och kämpar för att bli bra. Det är ju inte så att hon är elak eller så utan allmänt divig och blir sur om man inte gör som hon ber mig om. Saknat den sidan av henne lite.

Draken är bara allmänt go just nu. Funderar om det kan ha att göra med att han snorar. Men åh, så go han är nu. Han är inte lika påig som han kan vara, han är ju nyfiken på allt, allt, allt. Lite skönt att det var borta idag, samtidigt som det gör mig väldigt orolig. Måste kolla upp honom snart! Kanske var han bara sån idag för att han var kall och trött efter dagens regn nästan hela dagen. Var fint väder i morse så han slapp täcket. På tal om det, la på honom ett helt nytt fleece täcke för att han skulle torka och bli lite varmare. Ett par timmar senare när jag skulle ta av det så hade han lyckats göra sönder det. Omöjligt att ha fleece täcke på honom ju! Nej, men han hade kliat sig så jag trodde han skulle riva stallet så.

Första gången jag sett hästar njuta så av att bli borstade. Draken var ju blöt så jag tog gummiskrapan och skrapa av honom och han ville bestämt klia tillbaka, sedan tog jag en ganska hård borste, samma sak där. Himmla sött. Cayenne tog jag den andra skrapan på för att hon fäller så och vi ska till Åby imorgon och herregud vad hon njöt, samtidigt som hon försökte vara lite divig.

När jag bara stod i stallet fick jag stå emellen dom så att ingen av dom fick uppmärksamhet, för då blev den andra svartsjuk. Första gången Cayenne var direkt svartsjuk! Åh, vad jag älskar dom! Så underbara, så söta!

Tävlar om en iPhone


Tävla om en vit iPhone 4 i Sveriges största gayblogg dennism.se!

Draken hoppar!



Film på när Draken hoppar ut från hagen! Funderar på att typ sätta upp hinder där och se om han fortsätter hoppa över. Måste tillägga att detta var ett av hans sämsta hopp ut från hagen. Brukar vara bättre taxering och högre över. Haha.

Bevis på hoppande Drake

Filme vill inte funka och allt krånglar. Fixar filmen imorgon eller senare.

Nu jävlar har jag bevis på att Draken hoppar ut från hagen. Dock vill han ju bara in i stallet till Cayenne. Ja, mina hästar är buddies! Så söta. Men tyvärr Kan Cayenne inte gå ute med honom så då rymmer han in till henne, eller nästan i alla fall.

Jävla sår!

Har nyss lagt om Cayennes sår. Kan säga att jag har blivit medveten om att sårhantering är en hel vetenskap, speciellt nu efter att hon var på Åby. Känner att jag inte kan ett skit om hur man ska göra när hästen får ett sår. Självklart vet jag ju det, men efter Cayennes sår känner jag mig mer förvirrad. Känns som detta inlägget är förvirrande än så länge. Hoppas verkligen att veterinären tycker det ser bättre ut när vi kommer tillbaka på tisdag. Jag hoppas verkligen inte att Cayenne behöver stå där en natt till då. Men skulle inte bli förvånad.

Har vart med Camilla ute på Alleby och tittat runt idag. Jisses vad längesedan jag var där. Två stall som fått högt i tak, fler boxar och en jäkla massa nya hästar. Men kul att kolla in stället ibland. Dessutom verkar det som han jag tränade för för några år sedan är tillbaka där. Vill ju träna för honom med Draken när jag satt igång honom igen. Dock vill jag inte göra det på Alleby för Draken lär ju skita på sig för flygplanen och försöka hälsa på varenda människa. Hej, jag har en översocial häst!

Får se till och försöka rida Draken imorgon, hade ju tänkt rida honom idag.

Ziperall tävling


http://vadfanskajagheta.se/ har en tävling där man kan vinna en valfri Ziperall. Har velat ha en väldigt länge nu, men har aldrig blivit av att jag skaffat mig en, eller har snarare inte haft pengarna till det. Chansen att vinna är väl inte så stor, men helt klart värt ett försök.

Cayenne är hemma igen!


Bild från i vintras

Tanken var att vi skulle hämta hem Cayenne idag. Men igår, strax efter att jag kommit hem från läkaren så ringde dom från Åby kliniken och ville att jag eller pappa skulle komma dit ett par timmar senare. Pappa svarade såklart inte i mobilen. Camilla var ju här dessutom, så vi fick slänga oss på moppen och sedan ta buss dit. Anledningen till att dom ville att någon av oss skulle komma var för att vi skulle se hur vi skulle göra när vi lägger om bandaget, med alla kompresser och så. Dessutom jobbade inte dom två som hade fixat med såret idag så. Desutom fick vi ju hämta hem henne igår med. Alltså åkte jag fram och tillbaka till Mölndal tre gånger igår.

Emellean andra och tredje gången hann Draken få en ny sko eftersom han hade tappat en i hagen för några dagar sedan. Måste säga att Plutten var extremt duktig den korta stunden, speciellt om man ser hur det gick när han skoddes sist.

Men åh så skönt att ha Cayenne hemma igen! Saknade henne till max när hon var på Åby. Det är otroligt hur mycket mina djur betyder för mig.


Klinik med Cayenne!


Vart på Åby kliniken med Cayenne idag. Jag kom hem för en timme sen. Dock utan min älskling. Hon får vara kvar några dagar så dom kan lägga om det med rätt kompresser, bästa möjliga för att såret sk läkas. Hon röntgades även vid leden för att se om det var några benflisor eller så, men dom kunde inte se något. Så skönt! Men eftersom det hade bildats svallkött så kunde inte huden läka över så det fick veterinären skära bort. Var en stooooooooooor blodpöl efteråt på golvet. Kan hända att dom får skära mer under tiden som hon är där. Så hemskt att behöva lämna henne där även om jag vet att det blir bättre där. Och lilla damen som vart drogad när vi gick lär väl inte fatta någonting nu.

En som jobbar på kliniken fråga hur gammal hon var och trodde vi skämtade när vi sa att hon är 20 år, först när hon kollat i datorn så trodde hon oss. Haha. Hon trodde Cayenne var mycket yngre.

Undra hur Draken kommer reagera när Cayenne inte är hemma!

Skurat box

Är helt slut ikväll. Mockade ur Drakens box, ca 7-8 skottkärror blev det. Sedan skurade jag boxen på insidan och utsidan. Baha, jobbigare än man kan tro.

Cayennes sår ser som sagt sämre ut igen. Behöver röntga benet nu med andra ord, så det blir klinik eller att någon med mobilröntgen kommer hit. Dessutom kan vi behöva till klinik med Draken, hans ena näsborre snorar sedan jag köpte honom. Enligt veterinärerna är det antingen tänderna eller något med bihållorna. Är det inte tänderna så måste dom gå in med kamera och kolla. Blöh. Är det inte tänderna så är det ingen ide att vaccinera honom eftersom det inte biter om det är bihålorna. Vad lite man vet egentligen. Jaja, alltid lär man sig något nytt.

Kanske mockar ur Cayennes box imorgon med och skurar det översta på väggarna där, samt lägger in ny torv. Hej då bädd hos Cayenne. Extremt svårt att få bädd hos henne. Nu har hon det enbart för att Draken hade ju den boxen förut och han är lätt att få bädd hos. Jao, jao. Får se hur knät och axeln mår imorgon.


Hopp galna bäbis!

Snälla lilla Draken! Håll dig på rätt sida av staketet! Jaja, han har lärt sig hoppa över och är van att komma in några timmar vid en viss tid på dagen. Så han väljer att hoppa över i stället. Tur att vi har som en liten hage utanför den stora hagen för där hoppar han inte. Han måste ta det lite snett och inte ha så stor ansatts. Men han skulle kunna ta det från stillastående. Men därifrån kan han avgöra om Cayenne är inne eller inte så. Gah, knäppa häst! Vänta bara tills han fått muskler nu asså. Då jävlar är det med mig på ryggen han hoppar 140 cm. Okej, jag mår illa av tanken, komer befinna mig 3 meter ovanför marken i såna fall. Aaaaaaaaaaaaaah! Inget snack om saken att han kommer gå långt!

Min mammi kommer om en stund så det blir väl att fika och tjöta som vanligt i ett par timmar.

Fick förresten fixat i stallet igår. Satte upp massa krokar i den nya garderoben och det blev super. Mycket enklare att hålla ordning på alla grejerna nu när jag fixat. Lite småstolt över hur bra det blev. Höhö.

Måste fixa bilder på Draken så jag kan uppdatera er med bilder med. Blir ju så att jag mest skriver om honom. Kanske borde gå ut vid den tiden Draken brukar hoppa över och sätta mig vänta. Hade vart lite coolt att få vissa hur snyggt han hoppar, haha.


Fixa i stallet?

Jag lyckades somna några timmar. Tyvärr för länge tror jag. Jag som hade planer på att få ordning på dygnet igen.

Funderar på att gå ut i stallet och fixa med alla mina saker. Nu när Blixten flyttat har jag en till gaderob. Skulle slippa ha hälften av sakerna på utsidan av den gaderoben jag har, typ alla grimmor. Skulle verkligen inte skada att få lite mer ordning på sakerna även om jag är den som har mest ordning. Skulle kanske även ta och fixa dom täckena vi fick med till Cayenne som är för små så dom kan jag lika gärna sälja.

Haha, vad luddigt detta inlägget känns. Får skylla på att jag är trött.

Ziperall tävling


http://vadfanskajagheta.se/ har en tävling där man kan vinna en valfri Ziperall. Har velat ha en väldigt länge nu, men har aldrig blivit av att jag skaffat mig en, eller har snarare inte haft pengarna till det. Chansen att vinna är väl inte så stor, men helt klart värt ett försök.

Sömnlös natt!

Gah. Klockan är 6.40 och jag är vaken. Slutsats, jag har inte sovit ett skit i natt. Mitt knä och axel gör för ont. Det är väldigt påfrestande för knät att behöva linda om Cayennes ben varje dag. Dessutom lyckades hon få in en spark på min axel när jag lindade av bandaget igår kväll, inte med mening utan för alla dumma mygg.

Bara för att jag vart så glad för att såret sett bättre ut så hade det börjat vara sig igen. Fan, fan, fan.

Funderar på om jag ska gå ut och mysa med mina hästar så här på morgonen. Så jäkla mysigt att sätta sig hos dom när dom ligger ner och bara lyssna när dom andas. Åhå, blev grymt sugen. Men risken är att jag väcker Zera om jag går ut från mitt rum, är den tiden på morgonen som hon brukar vara i valet och kvalet. Får väl hoppa ut genom fönstret, har ju trots allt en trappa utanför. Haha. Nej så dum är jag inte.

Antingen försöker jag hålla mig vaken 14 timmar till eller så försöker jag sova några timmar. Kanske är säkrast för alla att jag försöker sova.

Jätte bäbis till häst!


Mobilbild på Draken och Blixten. Så extermt söta tillsammans!

Nu har Blixten åkt!
Undrar om jag kommer hitta Draken på utsidan av staketet flera dagar nu eller om han faktiskt håller sig inne. Jag har ju heller inte kunnat släppa hur snyggt han hoppade över.

Har hittat en ny hovslagare att testa på Draken. Tar sig verkligen tid att förklara om det är något. Hon var och skodde Blixten som hade ont i hoven, så vi passade på att höra och förklarade för henne. Hon lyfte Drakens hovar utan att Draken direkt brydde sig, först undrade han väl kanske lite varför en främmande människa lyfte på hans hovar. Även hon sa att han var som en jätte bäbis. Inte bara jag som tycker han är en gigantisk bäbis. Lillplutten!

Cayennes sår ser så mycket bättre ut nu och man ser hur det håller på att läka ihop. Hon bara står där inne och ser söt ut och älskar när man kommer och klappar henne. Börjar bli väldigt jobbigt att se henne såhär nu. Ska bli så skönt att kunna släppa ut henne i hagen när såret väl läkt.






RSS 2.0